Τροφές για να Θυμάσαι

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΣολομόςΣολομός

Ο σολομός είναι πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, απαραίτητα για τη λειτουργία κι ανάπτυξη του εγκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει ότι συμπληρώνοντας με DHA, που μπορείς να βρεις στο ιχθυέλαιο, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για την λειτουργία της μνήμη.�. 

Άλλα φαγητά που περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι οι σαρδέλες, ο λιναρόσπορος, το καρύδι, τα φασόλια σόγιας, οι γαρίδες, το τυρί σόγιας και τα χτένια. 

Ηλιόσποροι

Ηλιόσποροι
Οι ξηροί καρποί θεωρούνται ως ένας πολύ καλός τρόπος για να εντάξεις ωφέλιμα λιπαρά στη διατροφή σου. Οι ηλιόσποροι αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε είναι ένα από τα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση της φθοράς της μνήμης όσο μεγαλώνεις. 

Άλλες πηγές βιταμίνης Ε είναι το σπορέλαιο, τα αμύγδαλα, το ηλιέλαιο, τα φουντούκια, τα φιστίκια, το βούτυρο, το σπανάκι, το μπρόκολο, το kiwi και το μάνγκο. 

Βατόμουρα

Βατόμουρα
Καθώς όλων των ειδών τα μούρα παρέχουν στον οργανισμό πολύτιμα συστατικά, τα βατόμουρα μπορούν να βοηθήσουν στη μνήμη. Θεωρούνται τροφή βελτίωση.� της μνήμης γιατί περιέχουν ένα συστατικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αντιστροφή της εξασθένισης της μνήμης λόγω ηλικίας, ενώ παράλληλα υπάρχουν ενδείξεις πως ασκούν θετική επιρροή στην αισθητηριακή μνήμη. 

Επιπροσθέτως, τα βατόμουρα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, καθιστώντας τα καλή επιλογή όταν προσπαθείς να ελέγξεις τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό σου. 

Άπαχο κρέας

άπαχο κρέας
Η προσθήκη συγκεκριμένων ποσοτήτων άπαχου κρέατος στη διατροφή σου είναι ευεργετικό για την αύξηση της μνήμης σου, λόγω της περιεκτικότητάς του σε σίδηρο. Καθώς οι περισσότεροι άντρες λαμβάνουν αρκετό σίδηρο από τη διατροφή τους (και σίγουρα δεν έχουν τα ίδια προβλήματα που συνήθως έχουν οι γυναίκες λόγω περιόδου), αυτοί που βρίσκονται σε αυστηρή δίαιτα και καταναλώνουν κυρίως κοτόπουλο, ασπράδια αυγών και ψάρια, ως πρωτεϊνικές πηγές, μπορεί να «πάσχουν» λίγο από μνήμη. 

Η έλλειψη σιδήρου ενδέχεται να έχει μεγάλη επίδραση στη λειτουργία του εγκεφάλου και να δυσχεράνει τις ικανότητες μάθησης. Έτσι, θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ακολουθώντας κάποια δίαιτα δεν κόβεις τις πηγές σιδήρου από τον οργανισμό σου, ακόμα κι όταν αναζητάς την γρηγορότερη δυνατή απώλεια βάρους. 
/rc-cafe.blogspot.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai