ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ = έλευσις θείας ροής

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πως ένα σύνθημα μπορεί να έχει τόση δύναμη που να κινεί και να αντιπροσωπεύει τόσες γενιές και τόσους πολλούς ανθρώπους ..από τότε μέχρι σήμερα.. δεν έχασε τίποτα από την δυναμική του.. παραμένει επίκαιρο και το κύριο αίτημα του λαού και τότε και σήμερα .


Ότι είναι αληθινό δεν σβήνεται και δεν χάνεται ποτέ . Μπορεί αναγνωστεί σε πολλά διαφορετικά επίπεδα γιατί ανταποκρίνεται και αγγίζει τις βαθύτερες ανάγκες και αναζητήσεις των ανθρώπων .
Αληθινές και διαχρονικές αξίες που ποτέ δεν χάνονται, παραμένουν σιωπηλές σε μια γωνιά μέχρι να τις ανασύρει στην επιφάνεια κάποιος.
Η προσπάθεια και ο αγώνας του τότε πολυτεχνείου έδωσε το σύνθημα και όρισε την αρχή του αγώνα , η μάλλον συνέχισε την επανάσταση από κει που την είχαν αφήσει οι προηγούμενοι.
Το 1821 το σύνθημα ήταν "ελευθερία η θάνατος" 1940 το σύνθημα ήταν "όχι" στη χούντα του Χίτλερ, μια χούντα που άλλαξε πρόσωπο κι εγκαταστάθηκε στη χώρα το 1967 για να οδηγηθούμε στο 1973 με το σύνθημα "ψωμί-παιδεία -ελευθερία" .
Οι αγώνες συνεχίζονται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με κοινό αίτημα πάντα την ελευθερία, αυτό είναι το πολυπόθητο ζητούμενο των λαών και ιδιαίτερα του δικού μας λαού.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ = έλευσις θείας ροής , να έρθει δηλαδή η ενέργεια του θεού στη γη , αυτό είναι το κύριο αιτούμενο . η θεια ενέργεια που μας επιτρέπει να είμαστε, αυτό που θέλουμε να είμαστε, αυτό που "είναι" να είμαστε.
Να αναπτυχτεί και να φανερωθεί το "θεϊκό είναι " που φέρουμε μέσα μας , η θεϊκή μας υπόσταση που τρέφεται και δυναμώνει με την ελευθερία .

Δεν είναι δυνατόν να αναπτυχτεί διαφορετικά παρά μόνο με ελευθερία , με ελεύθερη βούληση κι επιλογή, ότι δεσμεύει μας απομακρύνει, ότι μας ελευθερώνει μας φέρνει πιο κοντά στον πυρήνα μας, στο είναι μας.
Χωρίς ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη κι ότι θεϊκό υπάρχει μέσα μας δεν μπορεί να εκδηλωθεί .
Η ελευθερία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση η βασική προδιαγραφή, που θα θρέψη το χωράφι μας, τον εαυτό μας, ώστε να καλλιεργήσουμε και να αναπτύξουμε τις θεϊκές μας αρετές.

Τότε όλα θα είναι στη θέση τους, ως παιδιά όλοι και γεννήματα της θεϊκής αυτής ενέργειας θα γνωρίζουμε και θα έχουμε την επίγνωση να είμαστε εκεί που χρειάζεται να είμαστε , ο καθένας στη θέση του , στο ρόλο του, στηναποστολή του , στον εαυτό του , χωρίς να βάλει ο ένας τον άλλον .
Το σημαντικό μήνυμα λοιπόν που κρύβει αυτό το σύνθημα είναι μεγαλειώδες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κινεί και αφυπνίζει συνειδήσεις.

Κι αν όλα τα συνομοσιολογικά  σενάρια ισχύουν , το σύνθημα του είναι τόσο δυνατό που δεν σβήνεται από τις ψυχές των ανθρώπων.
Αυτό είναι αρκετό, αυτό είναι όλα.
Ας ανάψει επιτέλους μέσα μας το φως της ελπίδας ,ας ξυπνήσουμε θαρρετά, να επαναλάβουμε την ιστορία ως φόρο τιμής στους προγόνους μας , στην πατρίδα μας, στην αξιοπρέπεια μας , στα παιδιά και τα εγγόνια μας .
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ .

Δημήτρης Γαλουτζής

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai