Αλήθειες που δεν λεχτήκαν

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Πολλοί φίλοι μου λένε, ότι καταμερίζω μονόπλευρα τις ευθύνες για το κατάντημα στο οποίο κατέληξε η χώρα πολιτικά, κοινωνικά, ηθικά και οικονομικά. Μου καταλογίζουν, ότι τα βάζω συνεχώς με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, «αθωώνοντας» το λαό. Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας από τη δεκαετία του 80’ και ύστερα «μεταλλάχθηκε» σ’ ένα λαό με....

χαλαρή συνείδηση (επίτηδες δεν την προσδιορίζω… Όπως έλεγε κάποτε και ο Χάρρυ Κλύν… «Αν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες».

Καταρχήν είμαστε ο μόνος λαός που χαλάει τον χρόνο του, με τόσο αντιπαραγωγικό τρόπο. Καθόμαστε σε μια καφετέρια δυο ολόκληρες ώρες για να πιούμε έναν στιγμιαίο καφέ!!!

Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία και την ημιμάθεια την βαπτίζουμε επιστημονική κατάρτιση. O Νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει τρεις τηλεοράσεις στο σπίτι του, τρία αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και είκοσι ευρώ στην τσέπη του. Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά, πού θα βρει πάρκινγκ και που θα βρει χρήματα να βγει έξω το Σάββατο το βράδυ.

Παράλληλα όσοι κάνουμε φορολογική δήλωση και δεν κλέβουμε το κράτος θα πρέπει να φοράμε αυτοκόλλητο στο κούτελο!!!

Τη δεκαετία του 80’ από τότε που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, ξεκίνησε το μεγάλο κακό που μετέτρεψε σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.

Οι ευθύνες βέβαια δεν ανήκουν μόνο στο ΠΑΣΟΚ. Και η ΝΔ και η Αριστερά συναινούσαν σιωπηρά σ’ αυτή τη λογική διακυβέρνησης. Όπου κι όποτε ανέλαβαν εξουσία, τη διαχειρίστηκαν με τον ίδιο τρόπο…

Είκοσι-τριάντα χρόνια μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, μπορεί το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής πλέον να μην υπάρχει, υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.

Όπως διαχειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ και οι ανεπάγγελτοι κομματικοδίαιτοι το κράτος και την οικονομία, σε λιγότερο από 30 χρόνια από το 1981, φτάσαμε να μην υπάρχει οικονομία, αλλά ένα υποθηκευμένο και αξιοθρήνητο κράτος έρμαιο στα τσακάλια των διεθνών τραπεζιτών.

Καταλήγοντας θέλω να εκφράσω τη λύπη μου, γιατί οι Έλληνες είμαστε πολύ εγωκεντρικοί άνθρωποι και βάζουμε «τα εγώ μας» και τα «πρέπει» μας, πάνω από τα «θέλω μας».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai