Αντίσταση με αυτογνωσία.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πολλά συμβαίνουν.. τα περισσότερα ενάντια στην παράδοση αυτή την Ελληνική που επί αιώνες δεσπόζει ως λίκνο και γόητρο όλων των απανταχού εραστών ανά τους αιώνες.
Παράδοση αυτή, που συνάδει με ιδεολογία και δεν είναι άλλη από την αναζήτηση της ελευθερίας του ανθρώπου. Γιατί πρέπει να παραδεχτούμε, όπως έκαναν και άλλοι παλιότερα (πολιτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες άλλων χωρών) πως η Ελληνικότητα δεν είναι απλά έννοια που μας ξεχωρίζει φυλετικά. Η Ελληνικότητα είναι ρεύμα και ιδεολογία που εκφράζει την αεί προσπάθεια του ανθρώπου στην αυτονόμηση, την ουτοπική αναρχία και ελευθερία έκφρασης.
               Σε αυτές τις δύσκολες και μαύρες στιγμές της ιστορίας αυτής της χώρας, τολμώ να δηλώσω υπερήφανος που είμαι Έλληνας. Γιατί Ελλάδα, δεν σημαίνει χρέος οικονομικό, αλλά χρέος του ανθρώπου να πολεμά τον δυνάστη κατακτητή, τύραννο που επωφελείτο την ανθρώπινη ψυχή. Η Ελλάδα ήταν και θα είναι το λίκνο της επανάστασης και η τρανταχτή απόδειξη, πως τα μέσα και τα ποσά δεν παίζουν κανένα ρόλο, όταν αυτά έρχονται αντιμέτωπα με την βαθύτητα και πνευματικότητα του ενός και μόνο ανθρώπου που ζητά δικαιοσύνη!
Είναι πια πασιφανές πως αυτή η χώρα έρχεται σε πλήρη διάλυση από ξένα κεφάλαια και εγχώριους ανθέλληνες προδότες! Και όλα αυτά για 2 λόγους: Πρώτον οι μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και άλλων φυσικών πόρων που έχει στην κατοχή της η χώρα καθώς και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας που πρόκειται πολύ σύντομα να βρουν άνθηση στην χώρα (εκμετάλλευση ήλιου και αέρα) και κατά δεύτερον η υλοποίηση της Παγκόσμιας Χούντας ή αλλιώς Παγκόσμιας Κυβέρνησης ή αλλιώς η επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων, που θέλει να εκμηδενίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μετατρέποντάς μας όλους μηχανές που θα λαδώνουμε μια βιομηχανία χρήματος με λίγους αποδέκτες.
Για το πρώτο λόγο φτάνει να ανατρέξετε στις πολιτικές των Η.Π.Α., Ισραήλ και άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Η ίδια συνταγή για κάθε περίπτωση! Κάνουμε πόλεμο σε μία χώρα, την διαλύουμε ολοσχερώς για την οποιαδήποτε πρόφαση, (πρόφαση που φοριέται πάρα πολύ, η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και αναστολή της Τρομοκρατίας), και μετά αφού τα οχυρά και η οικονομία της χώρας που «σώσαμε» από τον Δικτάτορα, είναι πλησίον του ανύπαρκτα, παίρνουμε το πετρέλαιο, ουράνιο, και ότι άλλο θελήσουμε σαν ένδειξη ευχαριστώ! Αφού λοιπόν είδαμε όμως ότι και ο πόλεμος αποτελεί οικονομική βδέλλα, επιστρατεύουμε τους οικονομολόγους μας και τοκογλύφους τραπεζίτες και ανοίγουμε ένα άλλο είδους πολέμου. Τον οικονομικό! Ότι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Για τον δεύτερο λόγο που δρομολογείται η Ελλάδα στην διάλυση, δεν είναι απλά λόγια ενός ρομαντικού φιλόπατρι. Είναι παράδοση της Ελλάδας να ανατρέπει μεγάλα στρατιωτικά και οικονομικά συστήματα που φτάνουν σε μέγεθος και δύναμη μιας «Παγκοσμιοποίησης». Είτε αυτό λέγετε Περσική Αυτοκρατορία, είτε Ρωμαϊκή, είτε Οθωμανική. Δυνάμεις που είχαν καταλάβει τον σχεδόν όλο για την τότε εποχή γνωστό κόσμο, όπου όλοι ήταν υπόδουλοι κάτω από έναν ή λίγους, και η οικονομία και νόμισμα ήταν ενιαίο! Ένας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ κόσμος τυραννίας και υποδούλωσης ενάντια σε μια πάντα χωροταξικά μικρή Ελλάδα, με μεγάλες όμως ιδέες και προπάντων με μεγάλη ψυχή. Τα αποτελέσματα τα έχει γράψει η ιστορία και όχι εγώ. Και επειδή η ιστορία το λέει και όχι εγώ, η Ελλάδα αποτελεί μεγάλο βραχνά σε αυτούς τους λίγους που επιθυμούν την Παγκοσμιοποίηση! Γιατί ο Έλληνας έχει στο γονίδιό του, να είναι άναρχος και να μην υποτάσσεται σε «εξουσίες». Αναλογιστείτε μόνο πως μόνο οι Έλληνες σε παγκόσμια αποκλειστικότητα αμφισβητούσαν και αμφισβητούν, έβριζαν και βρίζουν τους Θεούς τους, από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα, και αυτό όχι από αχαριστία, αλλά από απραγία της ανώτερης δύναμης να κρίνει και να αποδίδει δικαιοσύνη.
               Για αυτό δεχόμαστε σθεναρό πόλεμο όχι μόνο στην οικονομία μας αλλά και στον πολιτισμό μας. Με λίγα λόγια θυμίζω (Σκόπια - Μακεδονία, Τούρκικα σήριαλ, αλλοτρίωση της Ελληνικής γλώσσας, βομβαρδισμός ξένων προτύπων και αντιγραφές ξένων εκπομπών).
Και ποια η απάντησή μας σε όλη αυτή την κατάσταση; Όχι στον πανικό! Ο πανικός είναι ηθελημένος και ενορχηστρωμένα δίνεται από τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, με σωρεία πληροφοριών και απειλών καθώς και διαστρεβλωμένων από την αλήθεια γεγονότων. Κλείστε τις τηλεοράσεις, είναι η πρώτη σθεναρή αντίσταση! Πανικόβλητοι δεν μπορούμε να δούμε με νηφαλιότητα τις λύσεις που υπάρχουν!
Άλλη λύση είναι η επανεκτίμηση και επιστροφή στις παραδόσεις μας. Όσο μικρό και ασήμαντο μπορεί να ακούγεται αυτό, η αλλοτρίωση του πολιτισμού και η αποστροφή μας από την οικογένεια και τις παραδόσεις συμβάλανε στον ακρωτηριασμό αυτή της σθεναρής και αποτελεσματικής αντίστασης που όλοι προσδοκούμε. Πρέπει να εμφυσήσουμε και επί τους ουσίας να υποστηρίξουμε αυτά που έχει προσφέρει η χώρα μας στο κόσμο και αποτελούν το πνεύμα της που όλοι στα λόγια θέλουμε να διασώσουμε! Η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, οι παραδοσιακοί χοροί και η ενασχόλησή μας με τις τέχνες θα διευρύνουν το πνευματικό μας πεδίο και αυτοπεποίθηση! Όχι στην ξενομανία λοιπόν και θεοποίηση της υποκουλτούρας!
Θεμέλιο του αγώνα κατά της παράδοσης των αξιών μας και της αξιοπρέπειάς μας είναι η κοινωνικότητά μας, εναλλαγή ιδεών και απόψεων! Αυτή η προτροπή στην απομόνωση είναι ίσως και η χαριστική μας βολή!
Να ΘΥΜΑΣΤΕ πως στις εκλογές, το να ψηφίζεις Λευκό δεν συμβάλει στην ενδυνάμωση του πρώτου κόμματος αλλά στην αποδυνάμωση των κομμάτων, και είναι η έκφραση του δριμύ κατηγορώ μας. Ψηφίζουμε όλοι ανεξαιρέτως… Το 51% των λευκών ψηφοδελτίων καθιστούν το Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπεύθυνο στο να ακυρώσει όλα τα κόμματα! Όλοι οι βουλευτές χάνουν το δικαίωμά της επανεκλογής τους!
Και ας μην ξεχνάμε την υποχρέωσή μας στην Ελλάδα που λίγο πριν μας έκανε υπερήφανους και φροντίσαμε όλοι να το ξεχάσουμε με αυτή την δυσκολία που τώρα περνά! Δεν είναι λύση να τα βάζουμε αναμεταξύ μας, αλλά να συσπειρωθούμε ενάντια στους προδότες και αυτούς που μας εξευτελίζουν και ευνουχίζουν! Είμαστε η Ελλάδα και όπως μας υπαγορεύει το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 120, παρ. 4: “Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.”
Και να μην ξεχνάμε κάτι τελευταίο! Τίποτα στην ζωή δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στον έρωτα και στα όνειρα!
Η επανάσταση είναι οργασμός.
Οι εραστές επαναστατούν.
Οι ανέραστοι εθελοτυφλούν.

Βασίλειος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai