“πρωθυπουργοί πηγαίνουν φυλακή”;

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Λέτε ο ΓΑΠ να αποδείξει ότι και οι “πρωθυπουργοί πηγαίνουν φυλακή”;

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τρέμει πλέον το Ειδικό Δικαστήριο. Γι αυτό και επιλέγει να παραμείνει στην ηγεσία του Κινήματος για να το κάνει κόμμα – συνήγορο και να το παρασύρει έτσι μαζί του στην  καταστροφή.


Ο Σαμαράς δυο πράγματα έχει δηλώσει για την κάθαρση και θα τα κάνει: Πρώτον θα γίνει μία και μόνο εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο. Δεύτερον, επί κυβέρνησής του θα ερευνηθεί το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 1974. Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν ζητήσει εξεταστικές επιτροπές για την οικονομία και θα το κάνουν. Πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο; Ποιοι απαξίωσαν την ελληνική οικονομία; Γιατί έγιναν τα τραγικά λάθη που μας έφεραν τη χρεοκοπία; Ποιοι στο ΠΑΣΟΚ
και πέριξ αυτού κέρδισαν δις ευρώ από την ελληνική τραγωδία;
Ο κ. Παπανδρέου θα κληθεί να λογοδοτήσει για όλα αυτά.
Η “διαρχία” (αν φυσικά του περάσει) εξυπηρετεί λοιπόν τον ΓΑΠ για τους εξής απλούς λόγους: Όποιος κι αν είναι αυτός που θα κατεβεί στις εκλογές ως υποψήφιος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ θα “καεί”. Έτσι μετά τις εκλογές ο ΓΑΠ θα μείνει μόνος του αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα καλέσει τους οπαδούς του με την γνωστή ευθυκρισία σκέψης να αγωνιστούν κατά της “παλινόρθωσης της δεξιάς” και έτσι θα τραβήξει το πράγμα μέχρι να καταφέρει να ξεμπερδέψει.
Φυσικά έχει τόσες ελπίδες να του βγει το σενάριο αυτό, όσες ακριβώς είχε η Ελλάδα να μην χρεοκοπήσει με το Μνημόνιο. Και τελικά ο Καρλ Μαρξ είχε πει πολύ μεγάλη κουβέντα: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται – την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη ως φάρσα».
Τα όσα έγιναν χθες στο ΠΑΣΟΚ και τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου για τον Ψυχάρη θυμίζουν πολύ την εποχή Κοσκωτά και το σπάσιμο τότε του αποστήματος της διαπλοκής.
Δεκαετία του ’80 και ο Κοσκωτάς με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ (με το αζημίωτο φυσικά) γίνεται κυρίαρχος της Ελλάδας.  Αγοράζει τα πάντα με ξένα χρήματα, είναι το μεγάλο αφεντικό. Όταν όμως ο Ανδρέας Παπανδρέου χάνει τη μπάλα άρχισε και η μεγάλη κατηφόρα. Η αποκάλυψη της κομπίνας του Κοσκωτά άνοιξε το δρόμο για να βγουν τα άπλυτα στη φόρα. Βγήκαν οι σκελετοί που έκρυβε το ΠΑΣΟΚ στο ντουλάπι. Βγήκαν τα πάμπερς, οι βίλες, οι μίζες, οι σκιές φωτίστηκαν και το ΠΑΣΟΚ μπήκε στη γωνία.
Τότε ήταν μια χρυσή ευκαιρία να καθαρθεί το μεταπολιτευτικό σκηνικό της χώρας, αλλά δυστυχώς η Ελλάδα έπεσε στα νύχια του Μητσοτάκη. Το Ειδικό Δικαστήριο κατέληξε σε φιάσκο και σε συναλλαγή κάτω από το τραπέζι. Κι επειδή ο κόσμος στην τελική σιχαίνεται την άγια οικογένεια του Κρητικού, ξαναγύρισε στην άλλη άγια οικογένεια του Παπανδρέου. Με την βοήθεια φυσικά της σημερινής κρατικοδίαιτης διαπλοκής που αφού ξήλωσε τον Παπανδρέου που δεν της έκανε πια, τα μάζεψε στο Ειδικό Δικαστήριο επειδή όπως είχε πει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής “οι πρωθυπουργοί δεν πηγαίνουν φυλακή“!.
Τότε η υπόθεση κατέληξε σε τραγωδία… για την ελληνική κοινωνία. Τώρα έρχεται και η φάρσα. Και μέσα στον πανικό του υπάρχουν … ελπίδες ότι ο ΓΑΠ θα κάνει τόσα λάθη που θα καταφέρει στο τέλος να διαψεύσει τον Καραμανλή και να αποδείξει ότι και οι πρωθυπουργοί πάνε φυλακή. Όλα τα είδαμε, γιατί να μην το δούμε κι αυτό;
Οι χθεσινές αποκαλύψεις του γιου του Ανδρέα δρομολογούν εξελίξεις. Για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία έχει τη χρυσή ευκαιρία να καθαρθεί από το απόστημα της διαπλοκής. Ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς μάλλον καν να το έχει καταλάβει, έβγαλε στο φως τους πράσινους διαπλεκόμενους σκελετούς.
Μιας διαπλοκής όμως που ο ίδιος έστησε. Διότι είναι ανήκουστο να παίρνει ο μεγαλύτερος τραπεζίτης της χώρας τον πρωθυπουργό και να τον ρωτά σε ποιον να δώσει δάνεια. Εδώ αποκαλύπτονται δύο πράγματα: Ότι το Μαξίμου κανόνιζε ποιοι και πότε θα πάρουν δάνεια, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε μέσα ενημέρωσης και δεύτερον ότι ο Απ. Ταμβακάκης θα πρέπει αύριο το πρωί να παραιτηθεί. Άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε από το ΠΑΣΟΚ στην Εθνική τράπεζα, προφανώς με αποστολή του να μοιράζει δάνεια όπου θέλει το κόμμα.
Αυτό το είδος της διαπλοκής αποκαλύφθηκε.
Στο ταγκό χρειάζονται δύο πάντα και ο κ. Παπανδρέου ήταν πρόθυμος χορευτής με τους διαπλεκόμενους. Όταν οι δεύτεροι τον άδειασαν η μόνη άμυνα του ΓΑΠ ήταν να πει ότι… δεν χόρευαν καλά στο Dancing on ice.
Με τις καταγγελίες κατά του Ψυχάρη, με τις καταγγελίες ουσιαστικά κατά της διαπλοκής από την οποία ο ίδιος ωφελήθηκε, προσπαθεί να γλιτώσει τα Ειδικά Δικαστήρια. Γι΄αυτό και δε φεύγει από την ενεργό πολιτική σκηνή. Πιστεύει ότι θα τον προστατεύσουν. Πόσο αφελής είναι…
Και για να τελειώσουμε όπως αρχίσαμε, ο Μαρξ είπε κι άλλα σπουδαία πράγματα που ταιριάζουν με τα όσα ζούμε στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Όπως για παράδειγμα:
«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος».
Αριστερός Ψάλτης

antinews.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai