Ελληνόκτητα φορτηγά

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πολλές χιλιάδες είναι τα ελληνόκτητα φορτηγά. Οχι, δεν μιλάμε για εφοπλιστές. Ελληνόκτητη ναυτιλία, δηλαδή επιχειρήσεις ελληνικής ιδιοκτησίας που έχουν καράβια σε ξένη σημαία έχουμε από παλιά. Και είναι η πρώτη σε μέγεθος ναυτιλία στον κόσμο. 


Τώρα, έχουμε και ελληνόκτητα οχήματα φορτηγά, που κάνουν μεταφορές σε διεθνή δρομολόγια από και προς την Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες!

Το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της καθυστέρησης στην απελευθέρωση της αγοράς. Οι πολιτικοί που χάιδευαν αυτιά των ψηφοφόρων - φορτηγατζήδων τόσα χρόνια διαπιστώνουν τώρα ότι οι φορτηγατζήδες δεν ήθελαν την απελευθέρωση, αλλά διεθνοποιήθηκαν. Τα βουλγαρικά φορτηγά, που έχουν αποσπάσει σημαντικό μέρος από το μεταφορικό έργο της χώρας, είναι ψευδαίσθηση, δεν υπάρχουν! Είναι ελληνικών συμφερόντων. Ανήκουν σε Ελληνες φορτηγατζήδες, που έλυσαν το πρόβλημά τους μεταφέροντας τις δουλειές σε βουλγαρικές εταιρείες. Ετσι, μετά την ελληνόκτητη ναυτιλία, αποκτούμε και ελληνόκτητα... φορτηγά οχήματα! Αυτά έχει η ζωή. Δεν υπάρχει κενό και τα προβλήματα λύνονται στην πράξη, όταν δεν μπορούν ή φοβούνται να τα λύσουν οι κυβερνήσεις.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες φορτηγών πηγαίνουν στη γειτονική χώρα, όπου δημιουργούν μια νέα εταιρεία, με διαδικασία που ολοκληρώνεται σε 1 - 2 μέρες. Η εταιρεία αυτή αγοράζει φορτηγό και με γρήγορη διαδικασία, πληρώνοντας τέλη από 300 έως 3.000 ευρώ, εκτελεί μεταφορικό έργο με άδειες και πινακίδες χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι Eλληνες ιδιοκτήτες της βουλγαρικής εταιρείας πληρώνουν φόρο στα κέρδη 10% - 12% και εργοδοτικές εισφορές 16%, ενώ στην Ελλάδα θα ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο 45%, επιπλέον έκτακτες εισφορές κ.λπ., αλλά και εργοδοτικές εισφορές, που είναι πάνω από 50% στις αμοιβές. Αν μάλιστα προσλάβουν και Bούλγαρους οδηγούς (όπως κάνουν πολλοί), τα έξοδα είναι ακόμη μικρότερα...

Οι ανεύθυνοι πολιτικοί, που απέφυγαν να λύσουν το πρόβλημα, που δεν κατάφεραν να διαμορφώσουν και να εφαρμόσουν ανάλογες ρυθμίσεις, διατήρησαν (ίσως...) κάποιους ψηφοφόρους, αλλά έβλαψαν τον τόπο. Αντί να απελευθερώσουν γρήγορα τον τομέα ώστε να προστατευθούν η απασχόληση και τα έσοδα του κράτους, ενισχύουν την ανάπτυξη άλλων χωρών. Μεταφέρουν στη γειτονική χώρα εισόδημα που παράγεται στην Ελλάδα, φορολογικά έσοδα του ελληνικού Δημοσίου και θέσεις εργασίας που χρειάζονται πολίτες. Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο δεν θα τιμωρηθούν ποτέ. Αντίθετα, οι περισσότεροι συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες ως «φίλοι του λαού». Δεν μεταναστεύουν...

Και είναι τόσο καθυστερημένοι σε σχέση με Bούλγαρους πολιτικούς(!) ώστε το μόνο που τώρα προσπαθούν είναι να αναζητούν γραφειοκρατικές και παράνομες, με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο, διατάξεις ώστε να εμποδίσουν την εκτέλεση δρομολογίων στο εσωτερικό της χώρας από αυτές ή άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες μεταφορών...

Μοναδική ελπίδα, η διεθνοποίηση και των ψηφοφόρων. Να εκλέξουμε ξένους που ενδιαφέρονται για το μέλλον αυτού του τόπου!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai