Δείξε τα χέρια σου .

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Με αυτά δένεις τα κορδόνια των αθλητικών σου παπουτσιών όταν
ασκείσαι, κόβεις τα λαχανικά που εξοπλίζουν τον οργανισμό σου με


απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και πληκτρολογείς το τηλέφωνο του γιατρού σου κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Κι όμως, τα χέρια σου είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί να θωρακίσει την υγεία σου με πολλούς ακόμα -λιγότερο εμφανείς- τρόπους.
Θέλεις να σου δώσουμε μερικά παραδείγματα;
1. Ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου
Αν τα νύχια σου σπάνε πιο εύκολα απ' ό,τι παλιότερα, ενδέχεται να πάσχεις από υποθυρεοειδισμό ή υπερθυρεοειδισμό: δύο καταστάσεις
όπου το σώμα παράγει πολύ μικρή (υπό) ή υπερβολικά μεγάλη (υπέρ) ποσότητα ορμονών που ρυθμίζουν τον μεταβολισμό. Άλλα συνηθισμένα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού είναι η αδυναμία συγκέντρωσης, η ανεξήγητη απώλεια βάρους και η διαρκής αίσθηση πείνας και ζέστης. Αντίστοιχα, στις πιθανές ενδείξεις υποθυρεοειδισμού συγκαταλέγονται η κόπωση, ο πόνος στις αρθρώσεις και στους μυς, η πρόσληψη βάρους και η διαρκής αίσθηση κρύου. Αν υποψιάζεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά
με τον θυρεοειδή σου, ζήτησε από τον γιατρό να σου υποδείξει τις απαραίτητες εξετάσεις.
2. Κόψε τις διατροφικές ατασθαλίες
Η σύγχυση για το ποιο είναι το κανονικό μέγεθος μιας μερίδας είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο προσλαμβάνουμε υπερβολικές θερμίδες κάθε φορά που τρώμε έξω. Αν θέλεις να έχεις τα πράγματα υπό έλεγχο, χρησιμοποίησε την παλάμη σου για να ελέγξεις την ποσότητα των μερίδων. Περίπου 85g κρέατος ή ψαριού (η κανονική μερίδα δηλαδή) είναι όσο και η παλάμη σου. Η ιδανική μερίδα επιδορπίου (που είναι τα 28g) είναι περίπου στο μέγεθος του γυναικείου αντίχειρα.
3. Αποχαιρέτησε τη γρίπη και το κρυολόγημα
Τα χέρια αποτελούν το καλύτερο μέσο διέλευσης ιών και μικροβίων στον οργανισμό. Κάθε φορά που πατάς το κουμπί στο ασανσέρ, στηρίζεσαι στην κουπαστή της σκάλας στο μετρό ή πιάνεις το χερούλι για να ανοίξεις μια πόρτα στο γραφείο, τα χέρια σου βομβαρδίζονται από εκατοντάδες βακτήρια. Γι' αυτό και το σχολαστικό πλύσιμό τους είναι το πιο αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο για να μην αρρωστήσεις. Για να γίνει σωστά η δουλειά, φρόντισε να πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι και ζεστό νερό, τρίβοντάς τα για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία που ενώνονται τα δάχτυλα και κάτω από τα νύχια. «Αν δεν έχεις πρόσβαση σε νερό και σαπούνι, φρόντισε να απολυμαίνεις τα χέρια σου χρησιμοποιώντας ειδικά αντιβακτηριδιακά προϊόντα», συμβουλεύει η Allison Aiello, PhD, καθηγήτρια επιδημιολογίας.
4. Απόκτησε περισσότερα και πιο ανθεκτικά μαλλιά Για να αποκτήσεις πιο πλούσια μαλλιά, τα χέρια σου θα πρέπει να μάθουν να τους προσφέρουν περισσότερα από το χτένισμα, το στέγνωμα και το styling. Χάρισε στο τριχωτό της κεφαλής σου ένα μασάζ qigong, το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς διευκολύνει την ανάπτυξη αλλά και την πάχυνση της τρίχας. Πώς θα το κάνεις; Τοποθέτησε τα ακροδάχτυλά σου στη γραμμή του μετώπου, εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά, και έκπνευσε καθώς χτενίζεις με τα δάχτυλά σου προς την κορυφή του κεφαλιού και έπειτα μέχρι τον αυχένα. Επανάλαβε τη διαδικασία 10 φορές την ημέρα.
5. Δείξε νεότερη
Τα χέρια μπορούν να προδώσουν την πραγματική ηλικία σου. Ακόμα κι αν διανύεις τα πρώτα –άντα, τα καταστροφικά σημάδια της υπερέκθεσης στον ήλιο, καθώς και η φυσιολογική φθορά του χρόνου, είναι εμφανή στα άκρα σου: ξηρή επιδερμίδα, καφέ κηλίδες και λέπτυνση του δέρματος. Αν, τώρα, στα παραπάνω προσθέσεις και την επίδραση που έχουν στα χέρια σου απλές καθημερινές δραστηριότητες (βλ. πλύσιμο πιάτων, κηπουρική, ποδηλασία) θα καταλάβεις ακριβώς ποιος είναι ο λόγος που στο τέλος της ημέρας τα χέρια σου δείχνουν τόσο ταλαιπωρημένα. Για να τα διατηρήσεις υγιή και νεανικά, όπως το υπόλοιπο σώμα σου, πρόσφερέ τους την ίδια φροντίδα που προσφέρεις στο πρόσωπό σου. Φρόντισε να τα ενυδατώνεις τακτικά, να τους απλώνεις ένα αντηλιακό προϊόν πριν βγεις έξω (και καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου) και αν η βλάβη από τον ήλιο είναι εκτεταμένη, ζήτησε τη βοήθεια του δερματολόγου σου για να αποκαταστήσεις ιατρικώς τη ζημιά.
6. Νίκησε τη ναυτία
Ζαλίζεσαι εύκολα στο αυτοκίνητο; Χρησιμοποίησε την παρακάτω εύκολη τεχνική βελονισμού πριν ξεκινήσεις για το επόμενο μεγάλο οδικό ταξίδι: μία συνοπτική έκθεση 40 μελετών έδειξε ότι διεγείροντας ένα σημείο στο εσωτερικό του καρπού μειώνεται αποτελεσματικά η ναυτία. Για να εντοπίσεις το συγκεκριμένο σημείο, πίεσε ανάμεσα στους δύο τένοντες στο εσωτερικό της παλάμης σου, περίπου τρία δάχτυλα κάτω από τη βάση της.
7. Απόφυγε την καρδιακή προσβολή
Ενα πρωτοποριακό τεστ για την καρδιά μπορεί να αξιολογήσει την υγεία της στηριζόμενο στο μήκος των δαχτύλων, και μάλιστα πριν εμφανιστεί οποιοδήποτε από τα γνωστά συμπτώματα καρδιακής πάθησης. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όπως εξηγεί ο Arthur Agatston, MD, καρδιολόγος, «Το ενδοθήλιο είναι ένα στρώμα κυττάρων που επενδύει την εσωτερική πλευρά των αγγείων του αίματος και της λέμφου. Παράγει ουσίες που επηρεάζουν τη λειτουργία των αγγείων, προκαλώντας διαστολή και συμπίεση, καθώς και θρομβώσεις, ενώ ταυτόχρονα παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος, στη διαπερατότητα και τη μεταφορά ουσιών στο αρτηριακό τοίχωμα, αλλά και στη σύνθεση αυξητικών παραγόντων για τη δημιουργία νέου ενδοθηλιακού ιστού. Οι αρνητικές αλλαγές στο ενδοθήλιο συμβαίνουν πολλά χρόνια πριν εμφανιστούν άλλα ορατά συμπτώματα καρδιακού προβλήματος». Σήμερα οι γιατροί έχουν στη διάθεσή τους ένα τεστ που ελέγχει την υγεία του ενδοθηλίου. Αυτό που χρησιμοποιεί ο A. Agatston ονομάζεται VENDYS: «Περιλαμβάνει έναν ανιχνευτή της θερμοκρασίας του δαχτύλου, που τοποθετείται στον δείκτη και το τύλιγμα μιας χειροπέδας μέτρησης της αρτηριακής πίεσης στο μπράτσο. Καθώς η χειροπέδα φουσκώνει, η ροή του αίματος στο χέρι μειώνεται και η θερμοκρασία στο δάχτυλο πέφτει. Μετά από 5 λεπτά η χειροπέδα ξεφουσκώνει και η ροή του αίματος επανέρχεται. Όσο πιο σύντομα επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα η θερμοκρασία στο δάχτυλο, τόσο πιο υγιές είναι το ενδοθήλιο». Το συγκεκριμένο τεστ μπορεί επιπλέον να βοηθήσει τον γιατρό να κατανοήσει πόσο καλά αποτελέσματα έχει η θεραπευτική αγωγή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αν ένας ασθενής χάνει βάρος συστηματικά, μειώνει την αρτηριακή πίεσή του ή αρχίσει να παίρνει φάρμακα, μπορώ να ανιχνεύσω τις θετικές αλλαγές στη λειτουργία των ενδοθηλίων σχεδόν αμέσως», λέει ο Α. Agatston. «Με άλλες μεθόδους, όπως η μέτρηση του αθηρωματικού φορτίου, θα έπρεπε να περιμένω για χρόνια».
8. Έλεγξε το κυκλοφορικό σου
Μήπως τα χέρια σου είναι διαρκώς παγωμένα; Συνήθως το συγκεκριμένο σύμπτωμα δεν είναι ανησυχητικό, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Μάλιστα, ενδέχεται να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: μπορεί να αποτελεί ένδειξη καλής υγείας. Στους ανθρώπους με χαμηλή πίεση -σε φυσιολογικά όμως επίπεδα- η μεγαλύτερη ροή αίματος συγκεντρώνεται στον κορμό, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία στα άκρα τους να είναι χαμηλή, είτε βρίσκονται σε εξωτερικό είτε σε εσωτερικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά, αν τα παγωμένα χέρια σου (ή πόδια) συνοδεύονται από τριχόπτωση ή αν ξεχνάς εύκολα και συχνά, ενδέχεται να πάσχεις από υποθυρεοειδισμό. Σύμφωνα με τον Steve Rosenbaum, MD, το μούδιασμα ή το μυρμήγκιασμα μπορεί να αποτελούν ένδειξη έλλειψης βιταμίνης B12. Ενα απλό τεστ αίματος μπορεί να το εντοπίσει, ενώ και οι δύο αυτές καταστάσεις είναι αντιμετωπίσιμες. Αν τα παγωμένα άκρα συνοδεύονται και από συμπτώματα όπως πόνος, κάψιμο ή δραστικό άσπρισμα των δακτύλων ή των πελμάτων, μπορεί να αποτελεί ένδειξη περιφερειακής αγγειακής νόσου, κατάσταση η οποία χρίζει άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης.

rc-cafe

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai