Ένα κατακίτρινο Καρπούζι

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η αντίδραση για κάποιον που κόβει το καρπουζάκι του και βλέπει ότι στη θέση της ζουμερής κατακόκκινης σάρκας υπάρχει ένα κατακίτρινο εσωτερικό είναι το λιγότερο να… φρικάρει για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι… δεν τον γελούν τα μάτια του!


Μετά θα σκεφτεί -πάνω από δύο φορές, τουλάχιστον- να μην φάει αυτό το «πράγμα» που έχει μπροστά του! Ίσως και να αηδιάσει ή να θεωρήσει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το αγαπημένο του καλοκαιρινό φρούτο. Κάποια μετάλλαξη; Κάποιος τρελός επιστήμονας πειραματίστηκε με τα καρπουζάκια μας;

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν ισχύει αφού το καρπούζι με την κίτρινη σάρκα είναι πανομοιότυπο με το κλασικό φρούτο που όλοι γνωρίζουμε και το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές ουσίες του φυτού. Στο κόκκινο καρπούζι «υπερισχύει» το λυκοπένιο, ενώ στο κίτρινο καρπούζι η καροτίνη.

Τα κίτρινα καρπούζια προέρχονται από υβρίδια, όπου διασταυρώνονται διάφορες ποικιλίες ώστε να υπερισχύει το καροτένιο, για να δημιουργηθεί η κίτρινη σάρκα. Τα εν λόγω καρπούζια είναι εξίσου γλυκά με τα κόκκινα, αλλά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σακχάρων, ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 μήνες!

 Στη χώρα μας κίτρινα καρπούζια παράγονται στη Μεσσηνία, τα οποία μάλιστα είναι μίνι και άσπερμα (χωρίς κουκούτσια), ενώ στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

 Κι αν σας φαίνεται παράξενο, παρόλα αυτά, να φάτε ένα κίτρινο καρπούζι, μπορείτε απλώς να το προσφέρετε στους φίλους σας, ή ακόμη καλύτερα στη γιαγιά σας, και να δείτε τις αντιδράσεις τους! Σίγουρα θα νομίσουν ότι πρόκειται για φάρσα!

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai