Η αντίδραση για κάποιον που κόβει το καρπουζάκι του και βλέπει ότι στη θέση της ζουμερής κατακόκκινης σάρκας υπάρχει ένα κατακίτρινο εσωτερικό είναι το λιγότερο να… φρικάρει για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι… δεν τον γελούν τα μάτια του!
Μετά θα σκεφτεί -πάνω από δύο φορές, τουλάχιστον- να μην φάει αυτό το «πράγμα» που έχει μπροστά του! Ίσως και να αηδιάσει ή να θεωρήσει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το αγαπημένο του καλοκαιρινό φρούτο. Κάποια μετάλλαξη; Κάποιος τρελός επιστήμονας πειραματίστηκε με τα καρπουζάκια μας;
Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν ισχύει αφού το καρπούζι με την κίτρινη σάρκα είναι πανομοιότυπο με το κλασικό φρούτο που όλοι γνωρίζουμε και το μόνο που αλλάζει είναι το χρώμα. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές ουσίες του φυτού. Στο κόκκινο καρπούζι «υπερισχύει» το λυκοπένιο, ενώ στο κίτρινο καρπούζι η καροτίνη.
Τα κίτρινα καρπούζια προέρχονται από υβρίδια, όπου διασταυρώνονται διάφορες ποικιλίες ώστε να υπερισχύει το καροτένιο, για να δημιουργηθεί η κίτρινη σάρκα. Τα εν λόγω καρπούζια είναι εξίσου γλυκά με τα κόκκινα, αλλά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σακχάρων, ενώ το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 2 μήνες!
0 σχόλια