Αποδέσμευση αποθεμάτων πετρελαίου

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εντονο παρασκήνιο για τα αποθέματα αργού
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Εντονο παρασκήνιο φαίνεται να έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, που υποκινήθηκε αρχικά από τις ΗΠΑ



 και τη Βρετανία και με τη Γαλλία να μπαίνει και αυτή τώρα στο παιχνίδι, τέσσερις μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της.

To θέμα ανακίνησε δημοσίευμα της γαλλικής «Le Monde», το οποίο επικαλούμενο πηγές της γαλλικής προεδρίας, ανέφερε ότι η Γαλλία είναι σε επαφή με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για την πιθανή αποδέσμευση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου με στόχο τη μείωση των τιμών.

Η αποδέσμευση

Η αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων είναι ζήτημα εβδομάδων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο και χαρακτήρισε δικαιολογημένη μια τέτοια κίνηση, διότι σχετίζεται με τους γεωπολιτικούς παράγοντες που προκαλούν ένταση στις αγορές πετρελαίου.

Ο Γάλλος υπουργός Ενέργειας, Ερίκ Μπεσόν, δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της εβδομαδιαίας σύγκλισης του υπουργικού συμβουλίου ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Γαλλία να συμμετάσχει σε μία πιθανή απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων. «Οι ΗΠΑ είναι αυτές που έθεσαν το αίτημα αυτό και η Γαλλία είναι ευνοϊκά διακείμενη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», είπε ο κ. Μπεσόν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι οι χώρες αναμένουν το πόρισμα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ), η οποία και συντονίζει την απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων σε περίπτωση που υπάρξει σοβαρή διακοπή της προσφοράς.

Η υπουργός Προϋπολογισμού και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές, δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Γαλλία συμμετέχει μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία στις διαβουλεύσεις της ΙΕΑ προκειμένου να λάβουν την έγκριση για την απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων.

Από την ίδρυσή της το 1974, η ΙΕΑ έχει επιτρέψει μόνο τρεις φορές να απελευθερωθούν στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, με την τελευταία φορά να είναι τον Ιούνιο του 2011 μετά τη διακοπή της παραγωγής από τη Λιβύη, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Στις αρχές του Μαρτίου βρετανικές πηγές είχαν αποκαλύψει ότι το Λονδίνο ετοιμαζόταν να συνεργαστεί με την Ουάσιγκτον στην απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων και η κίνηση αυτή αναμένεται τους προσεχείς μήνες, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η αλματώδης άνοδος των τιμών πετρελαίου εν όψει των εκλογών τόσο στη Γαλλία όσο και στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.

Οι τιμές

Η προοπτική απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων σε συνδυασμό με την αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα άσκησαν χθες πιέσεις στις τιμές πετρελαίου.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Αλί αλ-Ναΐμι, έκανε λόγο για «αλόγιστα» υψηλές τιμές σε ένα σπάνιο άρθρο του στους «Financial Times», χωρίς ωστόσο να προσφέρει κάποια ένδειξη ότι το βασίλειο ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή του. Ουσιαστικά επανέλαβε τα σχόλια που είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει έλλειψη προσφοράς.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai