“The New York Times” :

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

“The New York Times” : 
Ανδρείκελο της τρόικας ο Βενιζέλος και σενάρια για κατάσχεση χρυσού
Τo μοναδικό πράγμα που μπορεί να γλιτώσει την Ελλάδα από ένα παντελώς άχρηστο σε αξία εθνικό νόμισμα είναι οι 111 τόνοι χρυσού που διαθέτει.



 Ο οικονομικός αναλυτής Μάικ Σέντλοκ όμως, σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα LewRockwell.com και αναδημοσιεύτηκε από τους New York Times , υποστηρίζει ότι στα ψιλά γράμματα της τελευταίας δανειακής συμφωνίας που υπέγραφε η Ελλάδα προβλέπεται ότι οι δανειστές της θα μπορούν αν χρειαστεί να κατάσχουν αυτή την ποσότητα χρυσού.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίον ο Σέντλοκ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ανδρείκελο της τρόικας , όχι μόνο υπερασπίστηκε σθεναρά τη δανειακή συμφωνία, αλλά τη χαρακτήρισε και ως τη σημαντικότερη στη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτράπηκε ένα εφιαλτικό σενάριο και η χώρα σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετώπιζε την πλήρη καταστροφή.
Την πλήρη καταστροφή όμως η Ελλάδα «την αντιμετωπίζει ήδη και το μόνο που απομένει για να γίνουν χειρότερα τα πράγματα είναι η χώρα να απολέσει την ποσότητα χρυσού που διαθέτει».
Βέβαια πάντα κατά τον Σέντλοκ η αξία του ελληνικού χρυσού...
δεν ξεπερνά τα 6,35 δις. δολάρια, «ένα ποσόν που δεν αρκεί για να λύσει όλα τα δημοσιονομικά προβλήματα» . Ωστόσο, κατά τον αρθρογράφο, «έστω και τα λίγα είναι καλύτερα από το τίποτε» . Τώρα η Ελλάδα έχει μόνο μία λύση. «Χρειάζεται μια συνταγματική αναθεώρηση, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει πριν από το 2013» . Τέλος, ο Σέντλοκ επαναλαμβάνει ότι «η συμφωνία της Αθήνας με τον διάβολο της τρόικας είναι λάθος και οι Ελληνες πρέπει να ξυπνήσουν» .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai