Μεγάλη νηστεία η αυριανή σας προτείνω μια εύκολη και δημιουργική συνταγή παράλληλα μπορείτε να το σερβίρεται τόσο για ορεκτικό ή συνοδευτικό για το ουζάκι, όσο και για κυρίως πιάτο.
Η Νοστιμιά της είναι μοναδική
Θα χρειαστούμε 10 ριζοκροκέτες, 15 ντοματίνια, κλαδάκια ανήθου, 2 κσ σπόρους κάπαρης, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 500 γρ. φάβα 1 καρώτο 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, λίγο σέλινο, ½ νεροπότηρο λάδι, το χυμό από ένα λεμόνι, αλάτι πιπέρι ρίγανη .
Θα το φτιάξουμε ψιλοκόβοντας τα κρεμμύδια τα καρώτα και το σέλινο και βάζοντας τα, να πάρουν μια καλή βράση σε 3 λίτρα νερό. Μετά ξεπλένουμε τη φάβα και την ρίχνουμε στο νερό με τα λαχανικά μας.
Ελέγχουμε το νερό ώστε να σκεπάζει όλα τα υλικά μας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί, μπορεί και 2 με 3 φορές. Την αφήνουμε να βράσει για περίπου μία ώρα. Την παρακολουθούμε ανακατεύοντας την μέχρι αυτή να χυλώσει . Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Προσοχή εάν χοχλάζει πολύ κατεβάστε την από τη φωτιά ανακατέψατε την καλά, έλεγξε την υγρασία της, δοκιμάστε την να δείτε να έχει υφή κρέμας και εφόσον δεν την έχει προσθέστε λίγο νερό και ξαναβράστε.
Όταν πλέον χυλώσει προσθέστε το λάδι και το χυμό από ένα λεμόνι αλατοπιπερώστε συμφωνά με τα γούστα σας. Πολτοποιήστε την με το μηχάνημα του πουρέ ή σε πολυμιξερ αφού κρυώσει λίγο.
Στη συνέχεια αλείψτε την πάνω στις ριζοκροκέτες βάλτε από πάνω το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, κόψετε τα ντοματίνια σε ροδέλες και διακοσμήστε περιμετρικά.
Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο προσθέστε μερικούς σπόρους κάπαρης και ένα κλαδάκι ανήθου και απολαύστε.
Φυσικά μπορούν να παραληφθούν οι ριζοκροκέτες και να σερβιρίστε σε πιατέλα με όλα τα υπόλοιπα. Δημιουργήστε και με ταιριαστά σε αυτή υλικά όπως η ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα κόκκινες και πράσινες πιπεριές θυμάρι φρέσκια ρίγανη και για τους μη νηστεύσαντες κομματάκια φέτας ή γραβιέρας.
Καλό Πάσχα.Dimitris Mantsios
Θα κλείσουν σπίτια: Υπέκλεψαν δεδομένα premium χρηστών του PornHub
Πριν από 22 δευτερόλεπτα







0 σχόλια