ΝΕΑ ΜΈΤΡΑ ΥΨΟΥΣ 3 δις.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Τι περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα ύψους 3 δις

Το πακέτο των μέτρων ύψους 3,2 δισ. ευρώ που καλείται άμεσα να βρει η κυβέρνηση περιλαμβάνει 23 ξεχωριστές κατηγορίες σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόϊκας.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πάντως χτες ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξευρεθούν μέτρα ισοδύναμης απόδοσης...


Τα μέτρα εμφανίζονται να είναι προέκταση των ήδη συμφωνηθέντων τον περασμένο Φεβρουάριο μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αλλά δεν εφαρμόστηκαν στο σύνολο τους και περιλαμβάνουν μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, διαρθρωτικά μέτρα, αλλά και αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αναλυτικότερα, τα μέτρα που καλείται η κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα είναι:

1. Η μείωση κατά 12% των αποδοχών όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, όπως ένστολοι, καθηγητές ΑΕΙ-ΤΕΙ, δικαστικοί, γιατροί, μουσικοί, διπλωματικοί κ.λπ. Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν από την 1η Ιουλίου 2012 και διευκρινίζεται ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων εξαιρέθηκαν αρχικά από το νέο μισθολόγιο. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 205 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και 410 δισ. ευρώ ετησίως από το 2013 και μετά.

2. Η μείωση της μισθοδοσίας των ΔΕΚΟ κατά 3 εκατ. ευρώ, εντός του 2012.

3. Ο περαιτέρω εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων, και ο προσδιορισμός των χρηματικών παροχών προνοίας.

4. Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Εντός του β΄εξαμήνου ξεκινούν ή κλιμακώνονται οι διαδικασίες για ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΧΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ και κατά το δεύτερο μισό του έτους θα γίνουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος για λιμένες, αεροδρόμια και την Εγνατία οδό.

5. Επισπεύδεται η καταχώρηση της κυριότητας των κρατικών εδαφικών/οικοπεδικών εκτάσεων, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

6. Η κυβέρνηση θεσπίζει φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία αποσκοπεί στην απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, στην εξάλειψη των απαλλαγών και των προνομιακών καθεστώτων. Πρόκειται για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει και των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

7. Η κυβέρνηση αναθεωρεί τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας, οι οποίες διαμορφώνονται στο ύψος των αγοραίων τιμών.

8. Δημοσιεύονται κάθε μήνα στο Διαδίκτυο μηνιαία στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και αποπληρώνονται σταδιακά οι υφιστάμενες οφειλές ύψους 6,5 δισ. ευρώ.
9. Διενεργούνται έλεγχοι υπηρεσιακής απόδοσης.

10. Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης να ελέγξει ετησίως τουλάχιστον 200 δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων εφοριακών υπαλλήλων.

11. Η κυβέρνηση θα βελτιώσει το σύστημα προστασίας πληροφοριοδοτών οι οποίοι καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς.

12. Σε όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την κάρτα εργασίας, καθίσταται υποχρεωτική η ταυτόχρονη πληρωμή μισθών, παρακρατηθέντων φόρων επί της μισθοδοσίας και κοινωνικών εισφορών με ηλεκτρονικά μέσα.

13. Απελευθερώνονται όλα τα επαγγέλματα, αλλά ταυτόχρονα για όσα επαγγέλματα κρίνεται απαραίτητη η επαναφορά των περιορισμών, θα γίνει με νόμο εντός του Ιουνίου.

14. Καταργείται το πάγιο «χαράτσι» των ενεργειακών επιθεωρητών και θα αντικατασταθεί η πάγια αμοιβή ανά τετραγωνικό μέτρο με ανώτατο ύψος αμοιβής.

15. Μειώνεται η ελάχιστη απόσταση για τη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων.

16. Αίρεται η απαγόρευση της αναγνώρισης των επαγγελματικών τίτλων που προέρχονται από διπλώματα τα οποία απονέμονται βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης από άλλα κράτη.

17. Καταργούνται οι φόροι, τα τέλη και οι εισφορές υπέρ τρίτων.

18. Ανοίγει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η κυβέρνηση αρχίζει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση τρίτων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

19. Δρομολογείται η μείωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κατά τουλάχιστον 50%.

20. Εισάγονται μεταρρυθμίσεις για την εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των ελλειμμάτων στα ταμεία εφάπαξ.

21. Προετοιμασία τροποποιήσεων του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

22. Λαμβάνονται νέα μέτρα για τη μείωση των δαπανών Υγείας (γενόσημα, συνταγογράφηση κ.λπ.).

23. Υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις θα αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές, γεγονός που θα επιφέρει δραστική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΣ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai