6 τρόποι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Έξι οικολογικοί και οικονομικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα
To καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και τα κύματα καύσωνα επανέρχονται δυναμικά. Όμως σε μία τόσο δύσκολη περίοδο κανείς δεν θέλει να φουσκώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ, έχοντας όλη μέρα το κλιματιστικό αναμμένο. Υπάρχουν όμως άλλοι έξυπνοι τρόποι...


για να μην.. καθίσετε να σκάσετε. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν έξι λύσεις για να ανακουφιστείτε απο τη ζέστη αλλά και απο τους υπέρογκους λογαριασμούς.
1. Nτυθείτε «έξυπνα»
Βρείτε ρούχα που να σας κολακεύουν και να ταιριάζουν στην περίσταση, ενω παράλληλα θα είναι άνετα και δροσερά. Ιδανικά είναι τα πιο φαρδιά ρούχα που δεν «κολλάνε» πάνω στο σώμα (οι Άραβες με τις κελεμπίες στην έρημο κάτι παραπάνω θα ξέρουν) ενω ιδανικό και προτεινόμενο χρώμα είναι το λευκό, αφού αντανακλά το φώς και διώχνει τη ζέστη (Αντίθετα, απαγορευτικό είναι το μαύρο χρώμα, που την συσσωρεύει και την αποθηκεύει)


2.Κρατήστε τη ζέστη έξω απο το σπίτι
Τοποθετήστε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες στα παράθυρα για να αντανακλούν τη ζέστη και ειδικότερα στα δυτικά για να εμποδίσετε τη ζέστη από τον απογευματινό ήλιο. Επίσης, πηγή θερμότητας μέσα στο σπίτι αποτελούν και οι ηλεκτρικές συσκευές: τηλεόραση, λάμπες, φούρνος κλπ ανεβάζουν τη θερμοκρασία μέσα στο χώρο σας. Επίσης το χώρο δροσίζουν και τα φυτά με πυκνό φύλλωμα στα ανατολικά και δυτικά παράθυρα του σπιτιού σας. κάνοντας σκια στον χώρο


3.Αφήστε τον αέρα να κυκλοφορήσει στο σπίτι
Η κίνηση του αέρα μέσα στο σπίτι αλλάζει εντελώς την αίσθηση στο χώρο. Εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα στο ταβάνι για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα και να δροσίσετε το δωμάτιο χωρίς να καταναλώσετε πολλή ενέργεια. Τα ανοιχτά παράθυρα επίσξης βοηθούν, αλλά προσοχή, μην τα ανοίγετε κατά τη διάρκεια του μεσημεριού όταν η θερμοκρασία έξω βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα γιατί θα την εισάγετε και θα τη «φυλακίσετε» μέσα στο σπίτι


4. Η δροσερή νύχτα εξασφαλίζει μία δροσερή μέρα
Συνήθως οι νύχτες του καλοκαιριού είναι πιο δροσερές σε σύγκριση με τις ημέρες. Ένας ειδικός εξαεριστήρας που συλλέγει τον δροσερό αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και απομακρύνει τον θερμό αέρα που έχει συγκεντρωθεί μέσα στην ημέρα μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική λύση.


5. Μονώστε το σπίτι
Η καλή μόνωση του σπιτιού και των σημείων από όπου διαρρέει αέρας είναι σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του καλοκαιρινού καύσωνα. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων έπεται και είναι σίγουρα μια περίπλοκη και ακριβή διαδικασία.



Προτού λειτουργήσετε το κλιματιστικό καθαρίστε τα φίλτρα ή απευθυνθείτε σε έναν τεχνικό για τον απαραίτητο έλεγχο. Αν αγοράσετε καινούργιο, ενημερωθείτε για την ενεργειακή κατανάλωση και επιλέξτε συσκευή κατάλληλου μεγέθους και ισχύος για το χώρο σας, έτσι ώστε να είναι οικολογικό αλλά και οικονομικό.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai