Το θέμα Υποβρύχια.

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο πρώην ΥΕΘΑ Άκης Τσοχατζόπουλος προσπαθεί να ανοίξει όσο περισσότερο μπορεί το “κάδρο” για να βάλει μέσα σ΄ αυτό όσους περισσότερους μπορεί και να μοιραστεί μαζί τους τις ευθύνες της υπόθεσης των υποβρυχίων.


 Η εποχή Άκη όμως έστω και με τραγικά μεγάλη καθυστέρηση ,μπήκε σ΄ ένα δρόμο δικαστικό που ίσως να βγάλει κάπου. Λέμε ίσως, γιατί στην Ελλάδα ζούμε, μην το ξεχνάμε.

Η αλήθεια όμως είναι ,ότι και η περίοδος μετά από την αποχώρησή του Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΥΕΘΑ έχει ενδιαφέρον να ερευνηθεί για την υπόθεση των υποβρυχίων. Πολύ μεγάλο.

Ειδικά από τη περίοδο της υπουργίας Μεϊμαράκη και μετά. Τότε που αποκαλύφθηκαν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Τα ερωτήματα για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή αλλά και του υπουργείου Άμυνας, είναι πολλά. Γιατί δεν κατήγγειλαν τη σύμβαση μόλις διαπίστωσαν ότι οι Γερμανοί παρέδωσαν “σκάρτο” προϊόν; Δεν μπορούσαν ,φοβήθηκαν μην δυσαρεστήσουν τους Γερμανούς; Να κρύβονται πίσω από τη πραγματικά άθλια σύμβαση που είχε υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ δεν ήταν το καλύτερο. Σε τέτοιες περιπτώσεις αφήνεις τις συμβάσεις -τις κακές στην άκρη- και μιλάς άλλη γλώσσα που ο Μεϊμαράκης, φημολογείται ότι ξέρει να μιλά. Δεν το έκανε.

Ο επί των εξοπλισμών επικεφαλής εκείνης της εποχής Β .Βασιλάκος έχει μιλήσει για φόρμουλα λύσης που είχε βρεθεί το καλοκαίρι του 2009 για παραλαβή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ ,που όμως άγνωστο γιατί δεν προχώρησε.

Και αφού εμείς σεβόμασταν ...τις συμβάσεις οι Γερμανοί που είχαν πάρει σχεδόν όλα τα χρήματα για τέσσερα υποβρύχια αλλά είχαν παραδώσει ένα “σκάρτο” ,έφυγαν από τα ναυπηγεία. Κι όχι μόνο αυτό.

Εκείνη την εποχή οι Γερμανοί ετοιμάζονταν να πουλήσουν έξι ίδια υποβρύχια στους Τούρκους. Άρα δεν επιθυμούσαν θόρυβο για το “υποβρύχιο που γέρνει” και συνεπώς ήταν σε αδυναμία. Όσοι διαπραγματεύονταν μαζί τους από την Ελλάδα τους έδωσαν όλο τον απαραίτητο χρόνο για τελειώσουν τη δουλειά με τους Τούρκους, παρουσιάζοντας το πρόβλημα ως “ελληνική γκρίνια επειδή δεν θέλουν να μας πληρώσουν”! Και όταν έκλεισαν τα υποβρύχια με τους Τούρκους τα μάζεψαν από την Ελλάδα κι έφυγαν.

ΥΕΘΑ πια ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος .Ο οποίος προχώρησε σε μία συμφωνία την οποία χαρακτήριζε μονόδρομο και σωτηρία. Ότι έλεγε και για τα μνημόνια και το PSI αργότερα. Ήταν η συμφωνία να δοθούν τα ναυπηγεία στον Ισκαντάρ Σάφα. Αποτέλεσμα της “σωτήριας λύσης” Βενιζέλου, είναι σήμερα να κινδυνεύει το ΠΝ να χάσει τα τρία υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και ο Σάφα να είναι στα “κάγκελα” υποστηρίζοντας ότι τον “κορόϊδεψαν” δίνοντάς του ένα ναυπηγείο που δεν έχει δικαίωμα να κάνει απολύτως τίποτα ,λόγω των περιορισμών που έχουν τεθεί από την ΕΕ.

Και τώρα έχουμε φθάσει στο σημείο να μην γνωρίζουμε αν το ΠΝ θα παραλάβει κάποτε τα τρία υποβρύχια που έχουμε πληρώσει.
Όπως και να το δούμε έχει ενδιαφέρον και η μετά- Άκη εποχή για τα υποβρύχια. Αλλά ποιος πιστεύει ότι υπάρχει βούληση να διερευνηθεί ως προς τους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν; 
ON ALERT 

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai