«δεν θίγονται χαμηλές συντάξεις»

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Το μεγάλο μερίδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής θα το επωμιστούν οι υψηλού και μεσαίου εισοδήματος και όχι αδιακρίτως όλοι, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News, ο κ. Σταϊκούρας τονιζει ότι για τα ειδικά μισθολόγια επανέλαβε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια να διατηρηθούν σε ειδικές κατηγορίες μέσω ισοδύναμων μέτρων, ενώ για τις ΔΕΚΟ που δεν απάντησαν στο θέμα των περικοπών, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει καμία εξαίρεση.

«Οι νόμοι θα εφαρμοστούν από όλους και από τότε που προβλέπεται. Εκπτώσεις δεν θα υπάρξουν σε καμία περίπτωση» τονίζει.

Τέλος, αναγνωρίζει ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι βαρύ, όποια και αν είναι η διάρθρωσή του, ιδιαίτερα για μια κοινωνία που έχει κάνει θυσίες για μεγάλο διάστημα.

«Το ζητούμενο όμως αναλογιζόμενοι την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας και τους βαθμούς ελευθερίας που διαθέτουμε για την άσκηση οικονομικής πολιτικής, είναι πώς αυτό το βάρος θα καταμεριστεί όσο γίνεται πιο δίκαια».

Γ.Βρούτσης: Δεν θίγονται οι χαμηλές συντάξεις

Τη διαβεβαίωση ότι τα μέτρα εξοικονόμισης 11,5 δισ. ευρώ  «αποφασίστηκαν με πνεύμα δικαιοσύνης» δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το υπουργείο του οποίου σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των περικοπών.

Μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής κάνει σαφές πως «δεν θίγονται οι χαμηλές συντάξεις», ενώ σε ό,τι, αφορά στα προνοιακά επιδόματα, τονίζει πως «όσο κατακριτέες είναι οι οριζόντιες περικοπές, άλλο τόσο είναι και οι οριζόντιες παροχές».

Δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων για το επόμενο διάστημα, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» και σημειώνει πως για την επίλυση του προβλήματος στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης χρειάζεται «πολιτική τόλμη και αποφασιστικότητα», προκειμένου να γίνει σωστή μεταρρύθμιση και όχι «μερεμέτια».
Ο υπουργός δηλώνει πως τα μέτρα εξοικονόμισης 11,5 δισ. ευρώ για φέτος, «αποφασίστηκαν με πνεύμα δικαιοσύνης» και κάνει σαφές πως «δεν θίγονται οι χαμηλές συντάξεις».
Σε ό,τι, δε, αφορά τα προνοιακά επιδόματα, τονίζει πως «όσο κατακριτέες είναι οι οριζόντιες περικοπές, άλλο τόσο είναι και οι οριζόντιες παροχές».
Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai