Πουλάνε ασημικά…!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Κάθε απόπειρα να δηλώσουμε αλληλέγγυοι, αλλά χωρίς κανέναν έλεγχο και κανένα αντάλλαγμα, δεν θα έχει τύχη όσον αφορά τη Γερμανία», τόνισε η κ. Μέρκελ μιλώντας τη Δευτέρα στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.


 Αυτά ως απάντηση για όσους έσπευσαν να χαρακτηρίσουν θριαμβευτές της πρόσφατης συνόδου κορυφής τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό της Ιταλίας και μεγαλοπαράγοντα της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης Μάριο Μόντι και τον Μαριάνο Ραχόι που άρχισε την πολιτική του καριέρα ως στέλεχος της νεολαίας του δικτάτορα Φράνκο. Τίποτα από ό,τι αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες για ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών χωρίς εγγυήσεις του δημοσίου τομέα, δεν ισχύει. Για να μην υπάρχουν αυταπάτες σε ό,τι μας αφορά, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πως δεν συμφέρει οικονομικά, παράταση ή επιμήκυνση του Ελληνικού Μνημονίου. Εξ ου και βαρυσήμαντη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως: η κυβέρνηση θα θέσει το ζήτημα της επιμήκυνσης, όταν μπορεί να περάσει!!! (Και αν δεν μπορεί;)
Η ΜΕΓΑΛΗ όμως είδηση έρχεται κατά τη γνώμη μου από τη Γαλλία όπου ο μεγάλος βιομηχανικός όμιλος της Πεζό - Σιτροέν ανακοίνωσε το κλείσιμο ενός εργοστασίου και την απόλυση 8.000 εργαζομένων και έπονται σύντομα άλλοι τόσοι. Μάλιστα στην ανακοίνωση της εταιρίας, αναφέρεται ως σημαντικός παράγοντας για τη συγκεκριμένη απόφαση «η κάμψη των πωλήσεων στις πληττόμενες από την ύφεση ευρωπαϊκές οικονομίες». Πλησιάζει -υποθέτω- η ώρα που και οι Γάλλοι θα υποχρεώσουν τον μεσιέ Ολάντ να αντιληφθεί το σχέδιο του Βερολίνου για ιδιοκτησία της Ευρωζώνης.
ΚΑΙ ΕΝΩ αυτά συμβαίνουν στην Ε.Ε. της οποίας είμαστε εταίροι, ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, σε αυστηρό ύφος προς τους υπουργούς, είπε: «Μη μου λέτε εμένα για τα προβλήματα. Φέρτε μου λύσεις» Αλήθεια, από ποιον περιμένει τις λύσεις; Από τα επιτελεία της «ΔΗΜ.ΑΡ., πρόεδρος Φώτης Κουβέλης» και του «ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος»; Δύο χρόνια προετοιμασίας για την εξουσία ποιες επιτροπές και τεχνοκράτες εργάστηκαν στη Ν.Δ. για να διατυπώσουν ένα σοβαρό σχέδιο εξόδου από την κρίση; Αν συνεχίσει έτσι, θα κάνει ρεκόρ και όταν τον διώξουν θα επαναλάβει και αυτός αυτό που είπε την Κυριακή ο αφελής Γιώργος Παπανδρέου, πως: «Είχα ένα όραμα για μια διαφορετική Ελλάδα, αλλά δεν με άφησαν».
ΕΧΟΥΜΕ και λέμε λοιπόν. Η ύφεση καλπάζει με 7% και το 2012 μαθηματικά είναι αδύνατον να βγει όχι με Στουρνάρα, αλλά ούτε με Κοτρώνα υπουργό Οικονομικών. Κάθε μήνα στην μαύρη λίστα του Τειρεσία μπαίνουν 150.000 επιχειρηματίες με τον συνολικό αριθμό του οριστικού αποκλεισμού, να έχει ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια (1.600.000 για φυσικά και 400.000 για νομικά πρόσωπα). Το εμπόριο χρεοκοπεί και όσα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά χρωστούν τουλάχιστον έξι νοίκια. Τα μόνα είδη καταστημάτων που ανοίγουν πλέον σε όλη την Ελλάδα, είναι τα «Αγοράζω Χρυσό»! Η φορολογητέα ύλη συρρικνώνεται ταχύτατα από την αύξηση των φόρων, την ανεργία και τη δραματική μείωση του εισοδήματος των νοικοκυριών, αλλά παρόλα αυτά Αντώνης, Βαγγέλης και Φώτης πιστεύουν ότι με την ίδια συνταγή, θα πετύχουν!
ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορούν να πετύχουν με μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, χωρίς εθνική συνείδηση για την καταστροφή που συντελείται στη χώρα, είναι η ταχύτατη χρεωκοπία. Οι εκτός τόπου και χρόνου ιδεοληψίες του κ. Χατζηδάκη με τις παπαγαλίες για τις ιδιωτικοποιήσεις (και το ξεπούλημα των... ασημικών) και για το πόσο μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη, είναι ανοησίες, όταν το διεθνές κεφάλαιο κρύβεται, οσμιζόμενο πολεμικές συρράξεις και προβλέπει τη διάλυση της Ευρωζώνης με ευθύνη της Γερμανίας. Της Γερμανίας που έθεσε όπως φαίνεται -πλέον- καθαρά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (2ος Παγκόσμιος Πόλεμος) στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εφορμώντας για νέα κυριαρχία στην Ευρώπη με οικονομικά μέσα.
ΕΙΝΑΙ βέβαιο πως αν δεν ενώσεις τους Έλληνες, την συντριπτική τους πλειοψηφία σε ένα δημοκρατικό εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με όραμα προόδου, δικαιοσύνης και υπερηφάνειας, δεν μπορείς, σε αυτές τις συνθήκες του πολέμου και της ανθρωπιστικής κρίσης, να προχωρήσεις ούτε βήμα μπροστά. Θα σε καταπιεί η αγανάκτηση και η οργή του εξαπατημένου, για μια ακόμα φορά, ελληνικού λαού.
dchristou52@gmail.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai