Greenpeace:

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Greenpeace: με 1,5 δις € επιδότησε η Ελλάδα τα ορυκτά καύσιμα
Σχεδόν με 1,5 δις € επιδότησε το 2011 η Ελλάδα τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με την Greenpeace, επιβαρύνοντας κατά κύριο λόγο τους καταναλωτές μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


 Ωστόσο, μέσα από μία συστηματική και συντονισμένη προσπάθεια, οι ΑΠΕ και κυρίως η ηλιακή ενέργεια στοχοποιούνται και στιγματίζονται στην κοινή γνώμη ως η αιτία για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά ενέργειας! Την ίδια ώρα μάλιστα, αγνοείται εντελώς το γεγονός ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ που υποτίθεται ότι πληρώνουμε στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για την ενίσχυση της καθαρής ενέργειας, πηγαίνει πραγματικά στις ΑΠΕ.

Το θέατρο του παραλόγου όμως δεν τελειώνει εδώ: Την ώρα που για αυτόν το λόγο σχεδιάζονται περικοπές στις ΑΠΕ και αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, οι επιδοτήσεις προς τα ορυκτά καύσιμα για το 2012 αναμένεται να… αυξηθούν και ίσως να ξεπεράσουν το 1,5 δις! Αυτές οι επιδοτήσεις βαραίνουν εμάς, δηλαδή τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος και τους φορολογούμενους πολίτες. Το αποτέλεσμα; Εμμονή στα ακριβά ορυκτά καύσιμα, λιγότερες θέσεις εργασίας και επιβάρυνση της δημόσιας υγείας από τη ρύπανση, καταστροφή του περιβάλλοντος και κλιματικές αλλαγές.

Μία βολικά παραγνωρισμένη αλήθεια

Εν μέσω της κρίσης, οι ΑΠΕ είναι ένας από τους ελάχιστους τομείς με παραγωγική δραστηριότητα και ανοδικές τάσεις που εξακολουθούν και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, μειώνουν το πραγματικό κόστος της ηλεκτροπαραγωγής. Αν συνεχιστούν οι πολιτικές στήριξης των ΑΠΕ, η καθαρή ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει περίπου 50.000 θέσεις εργασίας ως το 2020 (και επιπλέον 80.000 στην ευρύτερη οικονομία λόγω τόνωσης της κατανάλωσης).

Η Greenpeace απαιτεί από την κυβέρνηση:

-Να στηρίξει τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, ως τις μόνες λύσεις που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ενεργειακού τομέα, την προστασία των καταναλωτών και τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.
-Να καταργήσει σταδιακά τις επιδοτήσεις προς τα ορυκτά καύσιμα και να αναδιαρθρώσει την αγορά ενέργειας ώστε να αποτυπώνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα των ΑΠΕ απέναντι στα ορυκτά καύσιμα.
-Να καταργήσει το ΕΤΜΕΑΡ και να ενσωματώσει το κόστος ενίσχυσης των ΑΠΕ στο κόστος εμπορίας των προμηθευτών.
-Να εκπληρώσει τους εθνικούς στόχους για τις ΑΠΕ (2020) ως ελάχιστη βάση.
-Να θέσει στόχο 100% ΑΠΕ και απεξάρτηση από όλα τα ορυκτά καύσιμα ως το 2050.

Greenpeace

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai