Ρύζι ευεργετικό για Υγεία

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μερικά από τα οφέλη του ρυζιού είναι τα εξής:

Μεγάλη Ενεργειακή Πηγή: Επειδή το ρύζι είναι πλούσιo  σε υδατάνθρακες, ενεργεί ως καύσιμο για το σώμα και συμβαλει στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου.


Δεν περιεχει χοληστερίνη: Τρώγοντας το ρύζι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την υγεία, και μόνο για το γεγονός ότι δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες, χοληστερόλης ή νατρίου. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
Ειναι Πλούσιο σε βιταμίνες: Το ρύζι είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και ανόργανων αλατων, όπως νιασίνη, βιταμίνη D, ασβέστιο, σίδηρο, θειαμίνη,ριβοφλαβίνη και  Φυτικές ίνες.
Εχει ανθεκτικό άμυλο: το Ρύζι αφθονεί σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο φθάνει στο έντερο σε αχώνευτη μορφή. Βοηθά την αύξηση των ωφέλιμων βακτηρίων για τη φυσιολογική κινητικότητα του εντέρου.
Συμβαλει στη μειωση της Υψηλής πίεσης του αίματος: Επειδή το ρύζι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, θεωρείται καλύτερη τροφή για τα άτομα που πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση.
Βοηθα στην Πρόληψη του καρκίνου:  Το καφέ ρύζι, το Άγριο ρύζι. και το μαυρο ρύζι είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες που μπορούν ενδεχομένως να προστατεύσουν από πολλούς τύπους καρκίνου. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτες οι αδιάλυτες φυτικες ινες είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του οργανισμού κατά των καρκινικών κυττάρων.
Περιποίηση του δερματος: Οι ειδικοί λένε ότι η σκόνη ρυζιού μπορεί να εφαρμοστεί για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων του δέρματος.
Θεραπευει την Δυσεντερία: Ο φλοιός του ρυζιού θεωρείται ως ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία της δυσεντερίας.και λέγεται ότι έχει διουρητικές ιδιότητες. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το ρύζι αυξάνει σημαντικά την όρεξη, θεραπεύει ασθένειες στομάχου και προβλήματα δυσπεψίας.
Νόσος Αλτσχάιμερ:  Το καφέ ρύζι,  λέγεται ότι περιέχει υψηλά επίπεδα θρεπτικών συστατικών νευροδιαβιβαστών που μπορούν να αποτρέψουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε μεγάλο βαθμό.
Καρδιακές παθήσεις: Το Πίτουρο ρυζιού,λέγεται ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προάγει την καρδιαγγειακή αντοχή με τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό.
Σύμφωνα με το Διεθνές Rice Research Institute στις Φιλιππίνες, η διατροφική αξία του ρυζιού μπορει να βελτιωθεί περισσότερο, ώστε να ωφελεί την ανθρωπότητα. Το Ρύζι, είναι η πλέον κυρίαρχη καλλιέργεια δημητριακών στις περισσότερες χώρες του κοσμου και μπορει να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας των εκατομμυρίων ανθρώπων που το καταναλώνουν. Προσπάθειες γίνονται για να αυξήσουν τα ιχνοστοιχεία στο ρυζι, με την ανάμειξη των παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας και της σύγχρονης βιοτεχνολογίας.
Περισσότερα για το ρύζι:

Το Ρύζι μπορεί να αποτρέψει τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Το Καστανο ρυζι και τα Δημητριακά ολικής αλέσεως,λέγεται ότι είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες. Αλλά, καλό είναι να πίνετε και άφθονο νερό για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Οι διαβητικοί ασθενείς συνιστάται να συμπεριλάβουν στην διατροφη τους, αντί για λευκό,  καφέ ρύζι,  το οποιο έχει χαμηλο γλυκαιμικό δείκτη.
Ένα φλιτζάνι καφέ ρύζι σε καθημερινή βάση σας παρέχει σχεδόν το 100% της αξίας σε μαγγάνιο και θα συμβαλει στην παραγωγή ενέργειας. Το καφέ ρύζι επισης,είναι εξαιρετικά επωφελες για την κανονική λειτουργία του νευρικού και του αναπαραγωγικου συστήματος.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai