Εξαρση των αδέσποτων σκυλιών

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Κραυγή αγωνίας της αντιδημάρχου Βέτας Αρχοντάκη για την έξαρση των αδέσποτων σκυλιών στο κέντρο της Βέροιας
Η έξαρση των αδέσποτων σκυλιών στη Βέροια, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, προβληματίζει πάρα πολύ έντονα τον δήμο και τις ζωοφιλικές οργανώσεις της πόλης. 


Η ευαισθητοποιημένη στο θέμα αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του κυνοκομείου  Βέτα Αρχοντάκη μάς εκφράζει την αγωνία της και τον έντονο προβληματισμό της για την ένταση που έχει πάρει το φαινόμενο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι εν πολλοίς οφείλεται στην λαθραία τακτική μεμονωμένων ατόμων από όλες τις περιοχές της Ημαθίας να οδηγούν τα αδέσποτα κάθε ηλικίας εντός Βέροιας, με την ελπίδα της περισυλλογής και της φιλοξενίας τους στο κυνοκομείο της πόλης.
«Επειδή είμαστε η μόνη πόλη που έχουμε κυνοκομείο, δεν σημαίνει ότι έχουμε τη λύση στο πρόβλημα. Κάναμε στείρωση 110 αδέσποτων επί των ημερών μου, ωστόσο το πρόβλημα αντί να υποχωρεί εντείνεται», μας είπε η αντιδήμαρχος φανερά απογοητευμένη, αφού οι πολιτικές πρόληψης από την πλευρά του δήμου Βέροιας δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Βάσει των υπολογισμών εκτιμάται ότι σήμερα ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών στον δήμο Βέροιας ανέρχεται στα 1.500, νούμερο τεράστιο, που όμως γίνεται τρομακτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η έξαρση παρατηρείται τους τελευταίους μήνες παράλληλα με τα εξής δεδομένα:

-         Τα 2/3 αυτών των σκυλιών είναι θηλυκά

-         Γεννούν δύο με τρεις φορές τον χρόνο περίπου 60 κουτάβια το καθένα

-         Τα κουτάβια που γεννιούνται είναι επίσης κατά τα 2/3 θηλυκά

-         Στους 8 μήνες ζωής τους τα νέα σκυλιά είναι έτοιμα για την πρώτη τους γέννα!

«Αν εμείς που δουλέψαμε τόσο σκληρά στο θέμα εμφανίζουμε σήμερα αυτή την εικόνα και διογκωμένο το πρόβλημα δέκα φορές, αντιλαμβάνεστε τι πρέπει να ισχύει σε άλλους δήμους που δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την αντιμετώπιση του φαινομένου», μας λέει η κ. Αρχοντάκη, αφήνοντας αιχμές για την τακτική κάποιων να οδηγούν νύχτα τα ζώα στο κέντρο της πόλης. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που παρατηρούνται καθημερινά νέα σκυλιά σε όλες τις περιοχές της Βέροιας, την ώρα που μοιραία αυξάνονται και οι επιθέσεις εναντίον πολιτών, προϊόν της πείνας των ζώων.

«Έχω μηνύσεις σε βάρος μου λόγω επιθέσεων σε πολίτες, αλλά και για την κατάσταση στο κυνοκομείο, εκεί όπου σήμερα φιλοξενούνται 170-180 ζώα αλλά δεν υπάρχει κτηνίατρος. Έχω επίσης 50 καταγγελίες τη μέρα για εγκατάλειψη αδέσποτων Σε δήμο της Πιερίας ο δήμαρχος μηνύθηκε αφού είχαμε περίπτωση αναπηρίας πολίτη μετά από επίθεση αδέσποτου. Ως πού θα πάει αυτό το κακό; Δεν πρέπει να αναλάβουν και άλλοι τις ευθύνες τους;» λέει με αγωνία η αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχει θέσει την παραίτησή της στη δήμαρχο Βέροιας από υπεύθυνη του κυνοκομείου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την έλλειψη πολιτικών σε άλλους δήμους.

Θέσαμε στην αντιδήμαρχο την πρόσφατη πρόταση παραχώρησης οικοπέδου στο Γιαννακοχώρι από τον δήμο Νάουσας στη ζωοφιλική ομάδα της πόλης, ωστόσο μας απάντησε ότι αυτό πλέον δεν υφίσταται αφού υπήρξε έντονη αντίδραση των κατοίκων του χωριού.

Φυσικά το θέμα είναι μεγάλο. Άπτεται της δημόσιας ασφάλειας και υγείας των πολιτών, αλλά και του πολιτισμού μας. Οφείλουμε να οργανωθούμε σε κάθε επίπεδο και να προετοιμάσουμε την επόμενη μέρα, για να μην βρεθούμε μάρτυρες ζωοκτονιών με τον γνωστό παράνομο τρόπο, ούτε φυσικά επιθέσεων σε πολίτες με μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει όλες τις δομές διοίκησης, τις ζωοφιλικές ομάδες, ιδιώτες κτηνίατρους κ.ά., ώστε από κοινού να παρθούν οι αρτιότερες αποφάσεις. Αυτά και θα επανέλθουμε.
http://www.epea.com.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai