Έξοδο Ελλάδας από το ευρώ

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στο 2012 προβλέπει ο Aμερικανός οικονομολόγος, Πολ Γκούγκμαν, ο οποίος ασκεί παράλληλα κριτική στην πολιτική λιτότητας της Αγκελα Μέρκελ και θεωρεί αναγκαία την αγορά ομολόγων για να σωθεί το ευρώ.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle, o νομπελίστας οικονομολόγος, σε συνέντευξή του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, θεωρεί αναγκαία την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, όπως άφησε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δηλώνοντας ότι θα κάνει «ό, τι χρειαστεί για να προασπίσει το ευρώ».

Κατά την άποψή του, η αντίδραση του Βερολίνου στην πρόθεση αυτή γεννά πολλά ερωτηματικά.

Στο ερώτημα ποια τακτική θα ακολουθηθεί τελικά, αυτή του Βερολίνου ή εκείνη της ΕΚΤ, ο Αμερικανός οικονομολόγος απαντά: «Κανείς δεν θέλει να φέρει την ευθύνη της αποτυχίας του ευρώ. Και ακριβώς αυτή η απειλή πρέπει να εκμεταλλευθεί προς όφελός του ο Μάριο Ντράγκι».

Για τον Πολ Κρούγκμαν οι εξελίξεις στην Ισπανία θα είναι καθοριστικές. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, την έξοδο της οποίας από την ευρωζώνη αναμένει εντός του 2012, η Ισπανία δεν χρειάζεται ένα πακέτο διάσωσης.

«Σε τελική ανάλυση το πακέτο διάσωσης δεν ωφέλησε ούτε την Ελλάδα» λέει ο Αμερικανός οικονομολόγος. «Η Ισπανία πρέπει να αποφύγει την άνοδο των επιτοκίων, καθώς και μια πιστωτική κρίση. Αυτό που χρειάζεται η Ισπανία είναι ελπίδα. Η χώρα πρέπει να βοηθηθεί με προγράμματα ανάπτυξης για να επιστρέψει στο δρόμο της ευημερίας».

Πολλές φορές στο παρελθόν ο Πολ Κρούγκμαν έχει ασκήσει κριτική στην πολιτική λιτότητας που προκρίνει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ ως απάντηση στην ευρωκρίση. Στο ερώτημα αν η κ. Μέρκελ βρίσκεται τώρα σε δίλημμα ο Πολ Κρούγκμαν σύμφωνα με το ethnos.gr, απαντά: «Είναι παγιδευμένη μεταξύ της σκληρής λογικής της κρίσης και της γερμανικής πολιτικής.

Υπάρχουν δύο επιλογές: είτε συμφωνεί με τα βήματα για τη σωτηρία του ευρώ, που σημαίνει ότι πολιτικά έχει τελειώσει, είτε το ευρώ καταρρέει, οπότε και πάλι πολιτικά έχει τελειώσει. Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την καγκελάριο» καταλήγει ο Πολ Κρούγκμαν

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai