Τρίτη 20.12.12 κοντή γιορτή...

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012


Τρίτη 20.12.2012 κοντή γιορτή...
Μετάφραση από άρθρο στα αγγλικά του reuters στο διαδίκτυο
Από την Ντίνα Κυριακίδου
(Reuters) - Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κάνει ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου του όταν εξασφαλίσει την κρίσιμη δόση του δανείου 


για να κάνει πιο αποτελεσματική την κυβέρνηση του σε ένα νέο κύμα μέτρων λιτότητας που απαιτούνται από τους διεθνείς δανειστές, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα.
Ο κος Σαμαράς θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο συνεταίρους του συνασπισμού . τον αρχηγό του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ κο Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, αργότερα τη Δευτέρα για να συζητήσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο, είπαν αξιωματούχοι στο Reuters.

"Ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά την δόση", δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας. «Ο Υπουργός Οικονομικών δεν θα μετακινηθεί."

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συνέλθουν την Τρίτη για να αποδεσμεύσουν περισσότερη βοήθεια για την Ελλάδα και να αποτρέψουν την πτώχευση, αλλά οι ελπίδες για μια γρήγορη εκταμίευση περισσότερων από 30 δισ. ευρώ (38 δισ. ευρώ) παραμένουν αμυδρές καθώς οι δανειστές Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διαφωνούν για το πώς θα επιλύσουν την κρίση χρέους της χώρας.

Αξιωματούχοι (*) είπαν στο Reuters τη Δευτέρα ότι η δόση μαζί με πρόσθετα μετρητά συνολικού ύψους 44 δισ. ευρώ θα καταβληθεί στις 5 Δεκεμβρίου, αν η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Η Ελλάδα έχει ψηφίσει μια σειρά από σκληρές περικοπές του προϋπολογισμού για την κάλυψη τών όρων των δανειστών, αλλά δεν κατόρθωσε να επιτύχει σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την οικονομία πιο ανταγωνιστική, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων και το άνοιγμα των αγορών.

Τα μέτρα έχουν καθυστερήσει από τους υπουργούς με συνεχείς συζητήσεις και από την αντίσταση στη Βουλή, ειδικά από βουλευτές από τις δύο αριστερές μικρότερες παρατάξεις εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού. Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε έξι βουλευτές επειδή δεν υποστηρίξαν ένα νομοσχέδιο λιτότητας αυτό το μήνα.

Ο κος Σαμαράς θα προτείνει τις θέσεις αντιπροέδρων στον κο Βενιζέλο κα τον κο Κουβέλη και θα ορίσει σε άλλες θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο συνεργάτες του, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη κατά τους προσεχείς μήνες που θα επιχειρηθεί η δύσκολη εφαρμογή των μέτρων, είπαν κυβερνητικές πηγές.

Είπαν επίσης ότι ο ηγέτης των Σοσιαλιστών ήταν ανοικτός σε αυτή την προοπτική, αλλά ο κος Κουβέλης ήταν διστακτικός υπό την πιέση από το εσωτερικό του κόμματός του, που αντιστέκεται ήδη στην συμμετοχή σε πολιτικές λιτότητας που έχουν βυθίσει περαιτέρω την Ελλάδα στην χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπουργοί που έχουν χαμηλές επιδόσεις με την τρόικα των διεθνών δανειστών - δηλαδή το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - θα αντικατασταθούν , αλλά οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης αντίστοιχα θα παραμείνουν.

"Δεν θα είναι ένα τέχνασμα δημοσίων σχέσεων για να κερδίσει χρόνο. Θα είναι μια σπάνια περίπτωση που ο ανασχηματισμός γίνεται για πρακτικούς λόγους", δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.(**)

"Ο Σαμαράς θα έχει ως στόχο την σύμπνοια και την αποτελεσματικότητα."

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ένας ανασχηματισμός είναι απίθανο να δώσει στην κυβέρνηση την τόσο αναγκαία ώθηση στις δημοσκοπήσεις. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των Ελλήνων αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση, βλέποντας λίγη ελπίδα, ειδικά για την ανεργία που τώρα ανέρχεται πάνω από 25 τοις εκατό.

"Θα υπάρξει μια αναστάτωση και ο Τύπος θα κρατηθεί απασχολημένος για λίγο, αλλά αυτό δεν θα σημαίνει πολλά για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ή της δημόσιας στήριξης", δήλωσε ο ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης (***).

"Στο σημερινό κλίμα, οι άνθρωποι απλά δεν νοιάζονται», είπε.

(Πρόσθετο ρεπορτάζ από τον Λευτέρης Παπαδήμα. Επιμέλεια από Louise Ιrlande)
RAMNOUSIA

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai