Μια νέα γενιά σοκολάτας που δεν λιώνει ούτε στους
40 βαθμούς Κελσίου δημιούργησαν επιστήμονες από το κέντρο έρευνας της
σοκολατοβιομηχανίας Cadbury. Σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία, Kraft, η «άτρωτη» σοκολάτα προορίζεται για θερμές χώρες όπως π.χ. η Ινδία και η
Βραζιλία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες πολλές φορές αλλοιώνουν το προϊόν.
Αρκετοί, παρά ταύτα, είναι εκείνοι οι οποίοι
πιστεύουν ότι το νέο προϊόν θα μπορούσε να διατίθεται ακόμη και στις ψυχρές
χώρες, προς αποφυγή του γνωστού «πασαλείμματος» στο οποίο υποκύπτουν συνήθως οι
μικροί λάτρεις του γλυκού πειρασμού. Μια κοινή σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς
Κελσίου. Η νέα πατέντα της Cadbury ωστόσο ενισχύει την
αντίστασή της στη θερμότητα.
Η καινοτομία εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος
του μείγματος της σοκολάτας –βούτυρο κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη– σε
ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι
ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με
αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο
«ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.
0 σχόλια