Σιγουρέψου ότι έχεις:
Αλεύρι
1 φύλλο δάφνη
1 ποτηράκι κονιάκ
1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου)
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
250 γρ. μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
200 γρ. Βιτάμ Culinesse
1 σκελίδα σκόρδο
½ κιλό κρεμμύδια κοκκάρια
1 Pummaro Ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ξεκινάμε!
1Χώρισε το κοτόπουλο σε μερίδες που θα αλευρώσεις
και θα ροδίσεις με Bιτάμ Culinesse στην κατσαρόλα.
2Μετά περίχυσε το κοτόπουλο με το κονιάκ, άναψε
ένα σπίρτο και πλησίασε το στο κονιάκ (με προσοχή μην κάψεις τα φρύδια σου): το
κοτόπουλο θα γίνει «φλαμπέ»!
3Σόταρε τα κρεμμυδάκια με Βιτάμ Culinesse και πρόσθεσέ τα στο κοτόπουλο μαζί με το κρασί, τα μανιτάρια, το σκόρδο,
τη δάφνη, το Pummaro, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
4Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε το κρασάτο
κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Και μην το αφήσεις να
κρυώσει για να το σερβίρεις…
Καλή όρεξη!
0 σχόλια