Βασιλόπιτα απλή και εύκολη
Σιγουρέψου ότι έχεις:
350 γρ. Flora soft με βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
3 βανίλετες Αlsa
500-700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κοσκινισμένο
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
1 φλιτζ. καφέ ουίσκι
Ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξεκινάμε!
1 Χτύπα το Flora soft με βούτυρο μαζί με την
ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
2 Ρίξε έναν – έναν τους κρόκους , τις βανίλετες Αlsa , το χυμό και το ξύσμα.
3 Χτύπα τώρα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα ρίξτα
σιγά – σιγά στο μίξερ που έχεις
χαμηλώσει την ταχύτητα, για να μην
ξεφουσκώσουν.
Πρόσθεσε τώρα το κονιάκ, το ουίσκι, το μπέικιν μαζί με το αλεύρι
και ανακάτεψε καλά.
4 Βάλε σε ένα μέτριο ταψί χαρτί ψησίματος και άλειψε
το με Flora soft με βούτυρο.
Ρίξε τώρα το
μείγμα και ψήσε στους 180οC στον αέρα για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
5 Τώρα που ψήθηκε μπορείς να τη βγάλεις και να την
αφήσεις σε μια σχάρα να κρυώσει. Αφού βγάλεις το χαρτί από κάτω πασπάλισε την
άχνη με ένα σουρωτήρι ή ένα κόσκινο.
6 Η βασιλόπιτα είναι έτοιμη. Αν θες μπορείς να
κόψεις σε αριθμούς το 2013 και να τους τοποθετήσεις πάνω στην πίτα και να
γεμίσεις τα κενά τους με κανέλλα.
Καλή όρεξη!
0 σχόλια