Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013


Βλάβες στο δέρμα προκαλούν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας
Οικονομία στην τσέπη μας αλλά με κινδύνους για την υγείας οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη 


Νέα Υόρκη
Οι λαμπτήρες φθορισμού εξοικονόμησης ενέργειας είναι μια δημοφιλής επιλογή για οικιακή αλλά και επαγγελματική χρήση, στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να μειώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ! Ωστόσο, Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι λαμπτήρες αυτοί ενδεχομένως να προκαλούν βλάβες στο δέρμα.
Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Stony Brook στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν ότι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας εκλύουν πολύ υψηλά επίπεδα
υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβη τα κύτταρα του δέρματος. Και η αυξημένη έκθεση στην UV ακτινοβολία έχει διαπιστωθεί ότι προκαλεί καρκίνο.
Για να ελέγξουν την ασφάλεια των λαμπτήρων φωτισμού, οι επιστήμονες εξέθεσαν ανθρώπινα υγιή δερματικά κύτταρα σε φως λαμπτήρων φθορισμού εξοικονόμησης ενέργειας και σε λαμπτήτες πυρακτώσεως.
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων αποκάλυψε ότι τα δερματικά κύτταρα που είχαν εκτεθεί σε λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είχαν υποστεί σημαντικές βλάβες. «Τα αποτελέσματα ήταν ότι οι λαμπτήρες αυτοί μπορούν να εκκινήσουν τον κυτταρικό θάνατο», εξηγεί η Δρ Μάρσια Σάιμον, καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Stony Brook.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορούν να εξηγήσουν την αιτία της βλάβης που προκαλεί η UV ακτινοβολία: μικροσκοπικές ρωγμές στην επίστρωση των λαμπτήρων φθορισμού εξοικονόμησης ενέργειας επιτρέπουν την διαρροή της UV ακτινοβολίας.
Κάτι όμως που οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων προϊόντων αρνούνται και με δήλωσή τους υπογραμμίζουν ότι «τα επίπεδα της UV ακτινοβολίας που εκλύονται είναι πολύ χαμηλά» και οι λαμπτήρες είναι ασφαλείς για φυσιολογική χρήση.
Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας όμως περιέχουν και μικρές ποσότητες υδραργύρου, τοξικό στοιχείο που έχει σχετιστεί με νευρολογικές βλάβες, γεννητικές ανωμαλίες και άλλα προβλήματα υγείας.
Έτσι λοιπόν, πέραν της εξοικονόμησης ενέργειας, οι νέοι λαμπτήρες φωτισμού δέχονται κριτική ως προς την περιβαλλοντική τους αξία, καθιστώντας του λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας τύπου LED καλύτερη επιλογή για την πλειοψηφία των καταναλωτών.

pentapostagma.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai