Σύνδρομο της γαλοπούλας.!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 ,


Όταν κάποιος πιστεύει πως κάτι θα συνεχίζεται μονίμως στο μέλλον, επειδή απλώς συνέβη για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρελθόν, τότε οι ξένοι λένε πως πάσχει από το… σύνδρομο της γαλοπούλας.


Το συμπαθές αυτό πουλί βλέπει κάθε πρωί ένα ανθρώπινο χέρι να ανοίγει το κλουβί του και να το ταΐζει. Διαπιστώνοντας ότι αυτό επαναλαμβάνεται για 364 συνεχόμενες μέρες, πιστεύει πως το ίδιο ακριβώς γεγονός θα συνεχίζεται επ’ άπειρον.

Την 365η μέρα όμως του χρόνου -συνήθως λίγο πριν από τα Χριστούγεννα- η γαλοπούλα μένει έκπληκτη, καθώς το ίδιο χέρι που επί μεγάλο χρονικό διάστημα την τάιζε έρχεται τώρα να την πνίξει…

Από το σύνδρομο της γαλοπούλας έπασχε η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Πίστευε, για παράδειγμα, πως το Δημόσιο θα συνεχίζει να δανείζεται και να διορίζει μαζικά επ’ άπειρον.

Πως το ΑΕΠ θα ανέβαινε ετησίως κατά 4%-5% επ’ άπειρον, πως οι τράπεζες θα έδιναν αφειδώς δάνεια στο πόπολο επ’ άπειρον, πως οι τιμές των ακινήτων θα συνέχιζαν να ανεβαίνουν επ’ άπειρον, πως η μισή Ελλάδα θα εξακολουθούσε να μπορεί να συνταξιοδοτείται από τα πενήντα της επ’ άπειρον...

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην πραγματική οικονομία, κανείς δεν πιστεύει τίποτε από όλα τα προηγούμενα.

Παρ' όλα αυτά, το σύνδρομο της γαλοπούλας εξακολουθεί να ισχύει για μια σειρά άλλα πράγματα, εξίσου ενδιαφέροντα. Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, για παράδειγμα, εξακολουθεί να πιστεύει πως:

• Καμιά μεγάλη κομπίνα δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

• Οι πολιτικοί, οι δήμαρχοι, οι εκδότες, οι καθηγητές, οι επιχειρηματίες και οι λοιποί «επώνυμοι» θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο και εξ αυτών ελάχιστοι θα περάσουν το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στο τέλος της ημέρας θα βγουν όλοι... λάδι. Ή έστω σχεδόν όλοι...

• Η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο, τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα και οι κουκουλοφόροι θα συνεχίσουν να υπάρχουν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά και πολύ μετά από αυτήν.

• Οι μισοί πολίτες θα συνεχίσουν να εισπράττουν συντάξεις-μαϊμού και οι άλλοι μισοί θα συνεχίσουν να γράφουν πλαστές υπερωρίες και μούφα εκτός έδρας στο Δημόσιο…

Σύμφωνα με το σύνδρομο της γαλοπούλας, το μόνο βέβαιο είναι πως όλα αυτά κάποτε θα τελειώσουν.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως εκείνη η μέρα δεν θα αργήσει και πολύ…
Στέφανος Κοτζαμάνης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai