Σουτζουκάκια
Υλικά
1/2 κιλό
ανάμεικτο κιμά
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι
κύμινο
1 αυγό
λίγο λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
μαυρο
1/2 κ.γ. πιπέρι
κόκκινο
λίγο ελαιόλαδο
φρυγανιά τριμμένη
ή μουλιασμένο ψωμί (όσο χρειαστεί)
λάδι για
τηγάνισμα
αλεύρι
για τη σαλτσα
λίγο ελαιόλαδο
5-6 κ.σ. σάλτσα
ντομάτας
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα
τα υλικά για ατ σουτζουκάκια και προσθετουμε σιγα σιγα τριμμένη φρυγανιά ή
μουλιασμένο ψωμί καλά στραγγισμένο μέχρι να μπορουμε να πλαθουμε σουτζουκάκια,
αλλά να μην σφιξει πολύ ο κιμάς. Αφηνουμε το μίγμα για καμια ωρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια
σα δαχτυλα, όσο πιο λεπτα μπορουμε γιατί απλώνουν στο μαγείρεμα. Βάζουμε το
λάδι να κάψει και αλευρώνουμε καλά τα σουτζουκάκια. Τινάζουμε τα σουτζουκάκια
να φυγει το πολυ αλευρι και τηγανιζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ψηθούν.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε φαρδύ τηγάνι ή
κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλο για τη σαλτσα, προσθετουμε τη ντομάτα, τα
αλάτι και τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να βρασει και να
δεσει η σαλτσα. Όταν το νερό μείνει περίπου το μισό, βαζουμε μεσα και τα
σουτζουκάκια και αφηνουμε να βρασουν ολα μαζι μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα
τους.
Σερβίρουμε με
ρυζάκι ή πατατούλες τηγανητές!
0 σχόλια