Βόρεια Κορέα

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013


Στην τρίτη πυρηνική δοκιμή της ιστορίας της προχώρησε η Βόρεια Κορέα, όπως επιβεβαίωσε η ίδια και οι γείτονές της: Η δοκιμή, που είχε προαναγγελθεί εδώ και εβδομάδες, προκάλεσε δόνηση 4,9 βαθμών σε πολύ μικρό βάθος στην εγκατάσταση δοκιμών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. 


Σε συναγερμό βρίσκεται η διπλωματία των γύρω χωρών και των ΗΠΑ. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 16:00.

H Νότια Κορέα επιβεβαίωσε ότι έγινε πυρηνική δοκιμή, διά συμβούλου του προέδρου της χώρας, και λίγο αργότερα και η Πιόνγκγιανγκ ανακοίνωσε την «επιτυχή πυρηνική δοκιμή». Η δοκιμή έγινε στην εγκατάσταση στο Πούνγκιε-Γιοκ.

Η Βόρεια Κορέα ανέφερε ότι η δοκιμή διενεργήθηκε «σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας» και «χωρίς επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο». Η Πιόνγκγιανγκ υποστήριξε ότι δοκίμασε με επιτυχία «μικρή πυρηνική συσκευή», η ισχύς της οποίας ήταν «μεγαλύτερη των προηγούμενων» δοκιμών.

Στις 04:57 ώρα Ελλάδας, το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο κατέγραψε σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών με επίκεντρο σημείο στο βορειοανατολικό τμήμα της Βόρειας Κορέας, στο οποίο και βρίσκεται χώρος στρατιωτικών εγκαταστάσεων.


Βάσει του πολύ μικρού εστιακού του βάθους -μόλις ένα χιλιόμετρο- και άλλων στοιχείων του, οι γεωλογικές υπηρεσίες Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας και ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι το «ασυνήθιστο σεισμικό γεγονός» έχει «χαρακτηριστικά παρόμοια με έκρηξη».

Η ΙΑΕΑ από την πλευρά της μίλησε εξαρχής για «ξεκάθαρα χαρακτηριστικά έκρηξης» πριν η δοκιμή επιβεβαιωθεί και επίσημα από τη Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα μάλιστα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Πιόνγκγιανγκ είχε προειδοποιήσει λίγες ώρες νωρίτερα το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον πως θα προχωρούσε την Τρίτη στην προαναγγελθείσα δοκιμή.

Με τις δοκιμές του 2006 και του 2009, πρόκειται για την τρίτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, η οποία αψηφά ευθέως τις αντιδράσεις των γύρω χωρών και τις κυρώσεις του ΟΗΕ. Όλες οι δυνάμεις της περιοχής, της Κίνας μη εξαιρουμένης, είχαν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες την Πιονγκγιανγκ πως ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή θα ήταν πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai