Κοκκινιστά σουτζουκάκια με ρύζι
Λαχταριστό και
αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια
Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για τα
σουτζουκάκια
Μισό κιλό αρνίσιο
κιμά
Ένα κρεμμύδι
Δύο φέτες ψωμί
Τέσσερις σκελίδες
σκόρδο
250 γραμμάρια
πράσινες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Αλεύρι
Λάδι
Ρύζι αρμπόριο για
το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα
Δύο κουταλιές
πολτό ντομάτας
Μισό ποτήρι
ελαιόλαδο
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα
σουτζουκάκια
Ζυμώνουμε τον
κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που
έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
Πλάθουμε
μακρόστενα σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Για τη σάλτσα
Φτιάχνουμε την
σάλτσα με τον πολτό της ντομάτας, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, ζάχαρη και αλάτι και
την βράζουμε ενώ ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να πάρουν
2-3 βράσεις. Ζεματίζουμε τις ελιές, τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στο
φαγητό.
Ταυτόχρονα
βράζουμε και το ρύζι για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε με τα
σουτζουκάκια.
Απαιτούμενος
χρόνος: 25 λεπτά
0 σχόλια