Πώς να φτιάξω
χαλβά Δραπετσώνας
1 κιλό ταχίνι,
700 γρ. ζάχαρη,
100 γρ. νερό,
το χυμό από μισό
λεμόνι,
ή 1/4 κ.γ. κιτρικό
οξύ. τσουγένι
,ή αλλιώς ρίζα
από κέθρο,
1 κ.γ. βανίλια. Βράζετε
το χόρτο καλά (βγάζει ένα μαύρο ζουμί πικρό-μυρωδάτο.
Παίρνετε 100 γρ. από
αυτό και κάνετε το σιρόπι ,μέχρι να πάει στους 125 βαθμούς Κελσίου.
Εν τω μεταξύ το
ανακατεύετε (χτυπάτε δυνατά) πολύ για να ασπρίσει.
Ζεσταίνετε το
ταχίνι με την βανίλια στους 50 βαθμούς, και προσθέτε το σιρόπι σταδιακά, ζυμώνοντας
με μία μαρίζ,ή γάντι σιλικόνης.
Προαιρετικά
προσθέτετε κατά το τελικό ζύμωμα, καβουρντισμένα αμύγδαλα, η φιστίκια Αιγίνης.
Αφήνετε τον χαλβά
να κρυώσει 36 ώρες.
0 σχόλια