Στοιχεία για πρωτογενές πλεόνασμα

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013


Φέρνουν άρον άρον στοιχεία για πρωτογενές πλεόνασμα για να ξεκινήσουν το νέο κούρεμα!
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, στα οποία καταγράφετε πρωτογενές πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης 434 εκατ. ευρώ το 2012 (δαπάνες χωρίς τόκους),..


δείχνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το κλίμα, σε ένα χώρο που μετρά δεκάδες 

Μπορεί οι τόκοι το 2012 να ήταν μειωμένοι κατά 4 δις σε σχέση με το 2011 (12,2 δις από 16,3 δις) ωστόσο, εκτός από την επικοινωνιακή διαχείριση ότι δηλαδή «νοικοκυρεύεται» η οικονομία, ότι ο Στουρνάρας «τα πάει καλά» (με φόρους στα ύψη, αιματηρές δαπάνες και άτυπη στάση πληρωμών, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας κτλ) για να μπορέσει ο Σαμαράς να τον δικαιολογήσει στους άλλους δυο εταίρους, υπάρχει και ένα ακόμα ζήτημα: αν η κυβέρνηση φέρει πρωτογενές πλεόνασμα με τον όποιο τρόπο, θα ανοίξει αυτόματα η πόρτα για το νέο κούρεμα στον επίσημο δημόσιο τομέα.
Το ότι πρέπει η Ελλάδα να φέρει πρωτογενές πλεόνασμα και μετά να κάνει το κούρεμα το έχει πει και ο ίδιος ο Σόιμπλε προ μηνών. Όπως φαίνεται, το νέο κούρεμα προετοιμάζεται και μετά τις γερμανικές εκλογές θα «σκάσουν» το παραμύθι. Οι οικονομολόγοι που παρακολουθούν την πορεία του ελληνικού χρέους καταλήγουν συνεχώς στο συμπέρασμα ότι το νέο κούρεμα είναι μάλλον μονόδρομος.
Στα άλλα οικονομικά στοιχεία, το Δεκέμβριο του 2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης είχαν διαμορφωθεί στα 8,05 δισ. ευρώ. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων τον ίδιο μήνα ανήλθαν στα 723,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 247,9 εκατ. άμεσοι φόροι και τα 461,8 έμμεσοι φόροι. Οι συνολικές οφειλές (ληξιπρόθεσμες συν εκκρεμείς επιστροφές “έφθασαν” τα 8,773 δισ. τον τελευταίο μήνα του έτους. όταν το Νοέμβριο του 2012 αντιστοιχούσαν σε 9,467 δισ. ευρώ.
Β.Τ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai