ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013


Μόνη περιφέρεια της χωράς που μένει εκτός κάθε σχεδιασμού η Ήπειρος!!!
Η ελληνική κυβέρνηση πήρε την απόφασή της και μεταξύ δύο επιλογών, δηλαδή του αγωγού Nabucco West και του Trans Adriatic Pipeline (TAP) προτίμησε τη δεύτερη.


Σήμερα υπογράφεται παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το προϊόν από τα κοιτάσματα της Κασπίας, Σαχ Ντενίζ (η θάλασσα του βασιλιά) που βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν έως το Ταράντο της Ιταλίας, μέσω Τουρκίας, Ελλάδας, Αλβανίας και στη συνέχεια με υποθαλάσσιο αγωγό έως την Ιταλία.Αρχικά ο αγωγός είχε σχεδιαστεί να περάσει και από την Ήπειρο,όμως οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Πέδρικας Θεσπρωτίας "κόλλησαν" την όλη διαδικασία για αρκετά χρόνια. Για την πλέον υποβαθμισμένη Περιφέρεια της χώρας, την Ήπειρο, έρχεται πλέον και το προνόμιο της μοναδικής Περιφέρειας της χώρας που μένει εκτός κάθε σχεδιασμού σε σχέση με το φυσικό αέριο, το πλέον οικονομικό καύσιμο για όλες τις χρήσεις!!!

Έντονες πιέσεις
Μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να μην περάσει ο αγωγός South Stream από την Ελλάδα, η Αθήνα ήταν υποχρεωμένη να επιλέξει εναλλακτικούς συνεταίρους έτσι ώστε να παραμείνει στο παιχνίδι των αγωγών.Οι Η.Π.Α., η Ε.Ε. και γενικώς οι δυτικοί «παίκτες» στο παιχνίδι αυτό, ασκούσαν έντονες πιέσεις ώστε να υπάρξει εναλλακτικός αγωγός ο οποίος δεν θα μετέφερε κατ’ αποκλειστικότητα ρωσικό φυσικό αέριο αλλά και θα απέτρεπε τη διακίνηση ιρανικού φυσικού αερίου. Η επιλογή της κατασκευής του TAP δηλαδή αποτελεί υλοποίηση των πιέσεων αυτών.Συγκεκριμένα το Μαξίμου δεχόταν πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατ' αρχάς καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που επέμεναν στο να εισέλθει το Αζέρικο πετρέλαιο στην ευρωπαϊκή αγορά, ώστε να σπάσει το μονοπώλιο της Ρωσίας στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά και για να αποκλειστεί -όσο αυτό είναι δυνατό- το ιρανικό φυσικό αέριο από την ευρωπαϊκή αγορά.
EPIRUS GATE

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai