Να «κουρευτεί» το ελληνικό χρέος

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 ,


Να «κουρευτεί» το ελληνικό χρέος το 2014 θεωρεί ως αναγκαία συνθήκη για τη χώρα μας ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε Γκίντερ Έτινγκερ. 


«Αναδιπλώνεται» όμως ο υπουργός Οικονομικών κ.Στουρνάρας, διευκρινίζοντας ότι στη Βουλή δεν είπε  ότι επίκειται νέο «κούρεμα» του χρέους, αλλά ότι όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, οι 27 θα εξετάσουν επιλογές μέτρων, για περαιτέρω αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του χρέους.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας της Ε.Ε Γκίντερ Έτινγκερ το διατύπωσε ως εξής στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»:
«Πιστεύω ότι μια χώρα με μια οικονομία σαν αυτή της Ελλάδας, δεν μπορεί να δεχτεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί περισσότερο από το 100% του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ και θα πρέπει να υπάρξουν "κουρέματα" το 2014». Το επανέλαβε λέγοντας ότι θα πρέπει μόλις υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία να τεθεί άμεσα θέμα νέου «κουρέματος» και ο ίδιος εκτίμησε ότι  το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά στην οποία θα υπάρξουν βήματα ανάπτυξης.
Κατά τον κ. Έτινγκερ,  η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ενεργειακός κόμβος, καθώς η χώρα μας μπορεί να   εξάγει πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αιολική ενέργεια στην αγορά της ΕΕ.
Διευκρίνιση του ΥΠΟΙΚ για τη δήλωση Στουρνάρα
Μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ.Στουρνάρα χθες στη Βουλή, όπου έκανε λόγο  για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους και πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι επίκειται νέο «κούρεμα» του χρέους ,  εκδόθηκε η εξής διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου  του:

«Η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία, όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν επιλογές μέτρων, προκειμένου να επιτύχουν περαιτέρω αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai