Οι μνημονιακές πολιτικές !!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013


Πλήρως αποτυχημένες οι μνημονιακές πολιτικές – νέα μέτρα στον ορίζοντα
Η υστέρηση ύψους 300 εκατ. ευρώ αναφορικά με τα φορολογικά έσοδα του Ιανουαρίου αποδεικνύει την παταγώδη αποτυχία των μνημονιακών συνταγών λιτότητας και επιβολής βαρύτατων φορολογικών μέτρων 


στην επίτευξη του στόχου αύξησης των δημοσίων εσόδων, ενώ στον ορίζοντα διαφαίνονται, δυστυχώς, και νέα δυσβάσταχτα μέτρα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κος Νότης Μαριάς δήλωσε σχετικά:

«Η υστέρηση των εσόδων τον Ιανουάριο κατά 300 εκατ. ευρώ, αποδεικνύει την  πλήρη αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου, αφού παρά τη φορομπηχτική  πολιτική του κ. Στουρνάρα, οδηγεί σε καταβαράθρωση των δημοσίων εσόδων, ανοίγοντας το δρόμο για νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τον Ιανουάριο σημειώθηκε απόκλιση των φορολογικών εσόδων της τάξης του 7% αναφορικά με τον στόχο που είχε  τεθεί στον προϋπολογισμό, με τα έσοδα από το Φ.Π.Α να υποχωρούν κατά 15%. Ο στόχος μείωσης του ελλείμματος φαίνεται να είναι ένα «απατηλό» όνειρο δεδομένης της βαθιάς ύφεσης και της υψηλής φοροδιαφυγής, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να ενεργοποιήσει τις ρήτρες αυτόματης διόρθωσης του ελλείμματος, με τα πρώτα επίσημα δεδομένα να αφορούν σε μη πρόθεση επιβολής νέων μέτρων σε μισθούς και συντάξεις.

Παρόλα αυτά, η επιβολή νέων μέτρων σε μισθούς και συντάξεις δεν αποκλείεται για την περίοδο 2015-2016. Ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς ψεύδονται ασύστολα στον Ελληνικό λαό: η εξειδίκευση των μέτρων – ότι μπορεί να σημαίνει, δυστυχώς, αυτό – περιλαμβάνεται στο μνημόνιο για την χρονική περίοδο 2015-2016 με την νέα επίσκεψη της τρόικας στις αρχές Μαρτίου να πιέζει ουσιαστικά σε επιβολή νέων μέτρων ύψους 4 δις ευρώ με δεδομένη την απόκλιση από τους στόχους.

Τα νέα μέτρα ενδέχεται να αποφασιστούν στα τέλη Μαϊου (σ.σ. pentapostagma.gr ποιός μπορεί να διασφαλίσει ότι μισθοί και συντάξεις θα μείνουν στο απυρόβλητο;), δεδομένων των μεγάλων αποκλίσεων στα φορολογικά έσοδα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai