Αποσύρθηκε η διάταξη !!!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


Με "διαδικασία εξπρές" αποσύρθηκε η διάταξη για μείωση 30-35% στις νέες συντάξεις που θα δίνει ο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) μετά από τις αντιδράσεις των κομμάτων. Δεν δεσμεύτηκε για το μέλλον ο Γ. Βρούτσης. Παράλληλα, η κυβέρνηση απέσυρε και τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, με ορισμένες πληροφορίες να μιλούν για επανακατάθεσή της στο μέλλον, με άλλη διατύπωση.



Αποσύρθηκε σε λίγα λεπτά

Δεν θα περάσει στο υφιστάμενο νομοσχέδιο η ρύθμιση για μείωση των συντάξεων στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), όπως είπε ο υπουργός Εργασίας το μεσημέρι. Απέφυγε όμως να δεσμευτεί για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Ο ίδιος μερικά λεπτά νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι το μέτρο θα προχωρήσει και στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση η οποία θα οδηγεί σε μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ για όσους βγουν από εδώ και στο εξής στη σύνταξη.

Όπως μάλιστα είχε πει αρχικά ο υπουργός, η απόφαση αυτή λαμβάνεται γιατί ο τρόπος με τον οποίο γινόταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ οδηγούσε σε ποσοστό αναπλήρωσης στο 130%, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφωνόταν στο 100%. Άρα, η απόφαση λαμβάνεται στο πλαίσιο του εξορθολογισμού και της ισονομίας των συντάξεων.

Πρακτικά, αυτό σήμαινε ότι όσοι δικαιούχοι βγουν σε σύνταξη από το ΤΕΒΕ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα έβλεπαν τις απολαβές τους κατά 30% περίπου μειωμένες.

Η κυβέρνηση, πάντως, καλείται τώρα να βρει τον τρόπο που θα καλύψει το «κενό» που προκαλεί η απόσυρση της ρύθμισης η οποία είχε ως στόχο να εξοικονομήσει πόρους μετά την απόφαση να μην επιβληθεί εισφορά 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με το θέμα οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που βρίσκονταν στο υπουργείο είπαν ότι ζήτησαν να αποσυρθεί η διάταξη, κάτι που αποδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας. Παράλληλα, κατέθεσαν τις προτάσεις για το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ των οποίων και μέτρα για στήριξη ευπαθών ομάδων.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή της Βουλής αναμένεται να γίνει το Σάββατο και η ψήφιση την Κυριακή, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου θα γίνει σήμερα το βράδυ.


Αποσύρθηκε και η διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχώρησε και σε απόσυρση της διάταξης για τους συμβασιούχους του Δημοσίου προκειμένου να λύσει το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την κόντρα Ρουπακιώτη - Μανιτάκη.

Οπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης: "Με την συντονισμένη παρέμβαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, η διάταξη που αφορά τις προσωρινές διαταγές αποσύρεται από το Πολυνομοσχέδιο.

Η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το περιεχόμενό της θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων Υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών".


Ως γνωστόν, η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει διάταξη η οποία προέβλεπε την απομάκρυνση από το Δημόσιο όσων συμβασιούχων έχουν επιστρέψει με προσωρινές διαταγές που εκδόθηκαν από δικαστήρια.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ. Ρουπακιώτης δήλωσε έτοιμος να μην υπογράψει το νομοσχέδιο. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισαν ότι δεν νοείται ο κ. Ρουπακιώτης να υπογράψει διάταξη που καταργεί δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη δε διάταξη χαρακτηρίζεται από τους ίδιους προσβλητική.

Aπό την πλευρά του, ο Αντώνης Μανιτάκης που εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη ρύθμιση προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι η διάταξη αφορά μόνο χρονικούς περιορισμούς από τα ασφαλιστικά μέτρα και την προσωρινή διαταγή μέχρι την κύρια αγωγή, προκειμένου να εκδικάζεται η κύρια αγωγή σε εύλογο χρόνο, χωρίς να γίνεται κατάχρηση χρόνου με αναβολές, που μπορεί να φτάνουν και τα πέντε χρόνια.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai