Κοινωνικό dumping!!!!!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 10 Απριλίου 2013


Βέλγιο: Καταγγέλλει Γερμανία για κοινωνικό dumping
Επί τάπητος έχει θέσει η Κομισιόν καταγγελία του Βελγίου για αθέμιτο ανταγωνισμό από τη Γερμανία σε επίπεδο μισθών. Στην καταγγελία μάλιστα το Βέλγιο κάνει λόγο για «κοινωνικό dumping» στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.


Η είδηση αποκαλύπτεται από το BBC το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας την επιστολή που έστειλε το Βέλγιο στην Κομισιόν, όπου γίνεται εκτενής αναφορά για την τακτική των «μίνι θέσεων απασχόλησης» που χρησιμοποιείται στη Γερμανία. Το Βέλγιο καταγγέλλει ότι ορισμένοι εργαζόμενοι αμείβονται μόλις με 3 ή 4 ευρώ την ώρα στη Γερμανία γι' αυτές τις θέσεις απασχόλησης. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι εργάζονται με αυτές τις συνθήκες στη Γερμανία. Δηλαδή με μισθό έως 450 ευρώ τον μήνα, χωρίς να πληρώνουν φόρους και χωρίς ασφαλιστικές εισφορές.

Στο Βέλγιο, από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι αμείβονται τουλάχιστον 12-13 ευρώ την ώρα και καταβάλλουν άπαντες ασφαλιστικές εισφορές.

«Το Βέλγιο ζητά από την Κομισιόν να σταματήσει αυτόν τον άπιστο ανταγωνισμό μεταξύ χωρών», δήλωσε η εκπρόσωπος της βελγικής κυβέρνησης Els Bruggeman στο BBC και συμπλήρωσε: «Η Κομισιόν μπορεί να κάνει την Ευρώπη περισσότερο κοινωνική ένωση». Συμπλήρωσε ότι το θέμα έχει τεθεί και από εταιρίες της Γαλλίας και της Ολλανδίας.


Το BBC αναφέρει επίσης ότι πολλοί Πολωνοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι εργάτες έχουν βρει δουλειά στη Γερμανία, αφότου οι χώρες τους έγιναν μέλη της Ε.Ε. το 2004 και το 2007 και απασχολούνται κυρίως σε αγροτικές εργασίες και στην τυποποίηση τροφίμων

Τη βελγική προσφυγή πυροδότησαν παράπονα από βελγικές εταιρείες που υποστηρίζουν ότι απειλείται η ίδια η επιβίωσή τους από τον γερμανικό ανταγωνισμό, ενώ προειδοποίησαν ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση θα αναγκαστούν να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία. Την επιστολή προς την Κομισιόν υπογράφουν ο Βέλγος υπουργός Οικονομίας Γιόχαν Βάντε Λανότε και η υπουργός Εργασίας Μόνικα ντε Κόνινξ, ενώ την υποστήριξε ο Όλαφ Λις, υπουργός Οικονομίας του γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai