Τηλεγραφήματα ανταποκριτών !!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Στα τηλεγραφήματα των ανταποκριτών τους από την Αθήνα, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν την είδηση για την αναστολή λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ και την απόλυση του προσωπικού της, στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος για περικοπή δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, επισημαίνοντας τις αντιδράσεις των δύο μικρότερων εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού και της αντιπολίτευσης.


«Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ», αναφέρει στο σχετικό τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο, αναπαράγοντας την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για «καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της» και απίστευτες δαπάνες.
Το Γαλλικό Πρακτορείο αναπαράγει την κατακλείδα του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι « αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά».
Το ίδιο πρακτορείο υπογραμμίζει τη δήλωση του κου Κεδίκογλου πως η δημόσια αυτή υπηρεσία θα λειτουργήσει ξανά υπό νέο καθεστώς και με σημαντικά μειωμένο αριθμό εργαζομένων.
Στο τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου αναπαράγεται η πληροφορία που μεταδόθηκε από ελληνικά μέσα ενημέρωσης πως οι σημερινοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, περίπου 2.700 τον αριθμό, θα λάβουν αποζημίωση ενώ θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους από το νέο φορέα.
Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπογραμμίζει πως η σημερινή ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί ένα από τα πλέον δραστικά μέτρα που πρέπει ακόμη να λάβει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου λιτότητας που της έχει επιβάλλει η ‘τρόικα’ των δανειστών της για τη δανειακή σύμβαση που έχει συναφθεί με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αλλά και ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε διαμαρτυρίες τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τα ήσσονα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας.
Το Ρόιτερς αναπαράγει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως «σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για ‘ιερές αγελάδες’ που παραμένουν άθικτες όταν επιβάλλονται περικοπές παντού».
Το πρακτορείο επισημαίνει πως πλήθη εργαζομένων της ΕΡΤ έχουν συγκεντρωθεί έξω από την έδρα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Αθήνα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, εκδηλώνοντας τη βούλησή τους να αγωνισθούν εναντίον της απόφασης αυτής και ζητώντας την προκήρυξη γενικής απεργίας στα μέσα ενημέρωσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Το Γαλλικό Πρακτορείο κλείνει το δικό του τηλεγράφημά του αναμεταδίδοντας την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που τονίζει πως «Η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο της εκάστοτε κυβέρνησης… ανήκει στον Ελληνικό λαό και υπάγεται στις γενικές αρχές της κοινωνικής υπηρεσίας και του δημοσίου λόγου,  προωθώντας τις δημοκρατικές αρχές της ισότητας στην πρόσβαση, της πολυφωνίας και της ενημέρωσης, κάτω από την ασπίδα της ανωνύμου εταιρείας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα δώσουν δυναμικά τη μάχη για το δημόσιο χαρακτήρα της και για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai