Το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013


Το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου ή Σαμαζέλου-Βενιρά μετά την αποχώρηση του Κυρ Φώτη από το "αποχωρητήριο" της "Τρόϊκας εσωτερικού", αποτελεί την ιδανική λύση γιά την Τρόϊκα εξωτερικού και τους δανειστές-σφετεριστές του πλούτου της χώρας μέχρι τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. 

Το δίδυμο αυτό έχει να επιδείξει αξιοθαύμαστη προσήλωση στους στόχους και τις επιδιώξεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος που σχετίζονται με το πειραματόζωον "Ελλάς". Απαλλαγμένο το κυβερνητικό σχήμα πλέον από τις κόνξες και τα "δώστε μου και λίγη σημασία" της "αριστεράς της ευθύνης", είναι έτοιμο να εφαρμόσει τα μέτρα που υπογράφτηκαν στην ακολουθία μνημονίων και μεσοπρόθεσμων και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλουν τα προηγούμενα.

Και γιά να γίνω πιό ακριβής, το δίδυμο αυτό είναι έτοιμο και ικανό να υπερθεματίσει και να ανοίξει νέους δρόμους γιά την φίμωση κάθε ελεύθερης δημοσιογραφικής φωνής που θα μείνει στην Ελλάδα, πιλοτική εφαρμογή γιά τις δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις όλου του κόσμου. Η αιφνιδιαστική αποδόμηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στοχεύει, τόσο στην εξάλειψη του τελευταίου φορέα ενημέρωσης που τηρούσε πολιτική ίσων αποστάσεων, όσο και στην εκπλήρωση των επιθυμιών των υπόλοιπων ντόπιων καναλαρχών ως προς την άλωση των συχνοτήτων μέσω της DIGEA, αιφνιδίασε τους ίδιους τους Ευρωπαίους, έτσι ωστε η Μέρκελ και ο Όλι Ρέν να κάνουν δηλώσεις "δεν έχουμε καμμία σχέση με το κλείσιμο της ΕΡΤ". Γιατί αιφνιδιάστηκαν; Απλά το είχαν προγραμματίσει για αργότερα, μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ανοίγοντας λοιπόν τον δρόμο στους πρετεντέρηδες να χειραγωγούν με την άνεσή τους τον ελληνικό λαό και ανεχόμενοι την διαδικτυακή εκπομπή των απολυμένων, που βέβαια απελευθερωμένη από την αυτολογοκρισία ανθίζει και παρουσιάζει το πρόγραμμα που θα ενδιέφερε την πλειοψηφία των τηλεθεατών, γνωρίζει πολύ καλά το δίδυμο αυτό πως διαδικτυακά το πρόγραμμα της ertopen.com δεν φτάνει σε αυτούς τους ψηφοφόρους, που αναλογιζόμενοι το αρνητικό κόστος της ψήφου τους σε "αυτούς που μας έφεραν ως εδώ", παπαγαλίζουν "όχι άλλες εκλογές".

Άρα ο χειρισμός της κυβέρνησης θέμα της ΕΡΤ, πληροί το πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικοφάνειας, δίνει αβάντα στους "κολλητούς" καναλάρχες, πετάει έξω τους "καθυστερητζήδες" υπεύθυνους "αριστερούς", ανοίγει λεωφόρους στην απρόσκοπτη χειραγώγηση των πολιτών και το κυριότερο, δίνει την δυνατότητα στο δίδυμο Βενιρά-Σαμαζέλου να προχωρήσουν στις "μεταρρυθμίσεις", δηλαδή στο ξεπούλημα όλων των υποδομών του κράτους σε ξένες, ντόπιες, ή μικτές εταιρείες.


Ποιά θα ήταν η καλύτερη συγκυρία, με τους ψηφοφόρους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να κραυγάζουν πλέον "αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, αυτοί θα μας βγάλουν από την κρίση;", αλλά συγχρόνως "όχι άλλες εκλογές", γιά να περάσουν τις ιδιωτικοποιήσεις που το χρηματοπιστωτικό σύστημα διακαώς έχει βάλει στο μάτι; Ειδικά όταν ο χρόνος πιέζει και οι γερμανικές εκλογές έχουν καταστεί dead line-χρονολογικό σήμαντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής;

Ποιά θα ήταν η καλύτερη συγκυρία να αναβαθμίσουν την υπόστασή τους σαν κυβερνητικό δίδυμο πιστής εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα και ανταποδοτικής ασυλίας τους, ως προς μιά ενδεχόμενη μεταστροφή του εκλογικού σώματος στο άμεσο μέλλον;

Αυτό το ζοφερό άμεσο μέλλον περιλαμβάνει την ιδωτικοποίηση όλων των κοινωφελών επιχειρήσεων, ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο, υγεία, κάθε τι που είναι ών εκ των ουκ άνευ. Άλλωστε ποιά παραγωγική επένδυση θα πρσείλκυε η χώρα, τη στιγμή που οι επενδυτές έχουν να διαλέξουν χώρες που το παραγόμενο προϊόν θα πουλιόταν πρώτιστα στην χώρα παραγωγής του;

Άρα το μόνο που μένει είναι τα δίκτυα διανομής των κοινωφελών επιχειρήσεων μιάς χώρας με τον λαό της καθημαγμένο, υπό το κράτος του δόγματος του σόκ, μιάς χώρας που έχει καταστεί πιλοτικός τόπος εφαρμογής της αβυσσαλέας όρεξης του χρηματοπιστωτικού θηρίου.

Η "γραμμή Μαζινό"* της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να είναι το νερό! Το νεαρόν Ύδωρ! Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΘ και της ΕΥΔΑΠ πρέπει να γίνουν ο απόλυτος προμαχώνας. Η ΕΡΤ και ο πολιτισμός που πρόσφερε στο αμόλυντο από το life style τμήμα της ελληνικής κοινωνίας-γιατί τα δελτία ειδήσεων ήταν διατεταγμένα-ξεσήκωσε αυτό το τμήμα με μία κραυγή:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΑΣ!
Η ιδιωτικοποίηση των επίγειων υπόγειων και όμβριων υδάτων παραδίδει την πεμπτουσία της επιβίωσης σε αδίστακτες πολυεθνικές. Στο λεξιλόγιό τους ο ανταγωνισμός λέγεται καρτέλ και ο υδρευόμενος πολίτης λέγεται διψασμένος προς εκμετάλλευση.

Μπορεί με σημερινή της κοινοποίηση η Κομισιόν να ανακοίνωσε ότι το νερό δεν ιδιωτικοποιείται όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Ελλάδα καθώς η χώρα μας είναι πειραματόζωο - πιλοτική εφαρμογή του κοινού μέλλοντος όλων των λαών.
Και απ'ότι φαίνεται η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα προχωράει κανονικά καθώς είναι μέσα στα μέτρα που έχουν υπογράψει οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες μας στις μυστικές συμφωνίες τους με τα αρπακτικά του δντ, των εταιριών και των τραπεζών.

Η "μεταρρύθμιση" αυτή είναι προ των πυλών, αφού μέσω της αποδόμησης της ΕΡΤ σπρώχτηκε η "καθυστερητζού" ΔΗΜΑΡ προς την έξοδο και έμειναν οι γίγαντες της χειραγώγησης, απρόσκοπτα να "σώσουν" την χώρα. Μεσολαβούν τα "μπάνια του λαού" και η παπαγαλιζόμενη αποστροφή προς οποιαδήποτε πρόταση μομφής της Αντιπολίτευσης.

Τα αντιμνημονιακά κόματα πρέπει να επαγρυπνούν και να κατανοήσουν οτι οι υγιείς, αμόλυντες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, έτσι όπως υπερασπίζονται το θέμα της ΕΡΤ, αιφνιδιάζοντας δυσάρεστα την κυβέρνηση και εκπλήσσοντας ευχάριστα τους πιό απαισιόδοξους νοήμονες Έλληνες, έτσι θα αιφνιδιάσουν και τις δυνάμεις που απεργάζονται το σχέδιο της υποδούλωσης του ελληνικού λαού μέσω του χρέους, καθιστώντας τον πειραματόζωο πιλοτικής εφαρμογής του δόγματος του σόκ και γιά άλλους λαούς.


Αν η απώλεια της Ιστορίας, της παράδοσης, της μουσικής και της αισθητικής ενός λαού ισοδυναμεί με απώλεια του οξυγόνου, τότε η αρπαγή του νερού από αδίστακτους σφετεριστές με τι ισοδυναμεί;

* Η γραμμή Μαζινό ήταν το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο που έγινε ποτέ στην Ευρώπη κατά τον Β'ΠΠ κατά μήκος της γαλλογερμανικής μεθορίου. Έμεινε αχρησιμοποίητη, καθότι η χιτλερική λούφτβάφε έπληξε από αέρος τις γαλλικές θέσεις και υποχρέωσε τα γαλλικά στρατεύματα να δεχθούν την εισβολή των Γερμανών. Η γραμμή Μαζινό έμεινε στην Ιστορία συνώνυμο της πανωλεθρίας, αλλά και σαν σύμβολο θέλησης του Γαλλικού Έθνους να μην υποκύψει στο εισβολέα. Να ελπίζουμε πως η αντίσταση του ελληνικού λαού στους σφετεριστές του πλούτου του δεν θα έχει την ίδια κατάληξη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai