Τα 10 χειρότερα πράγματα που κάνετε στο σώμα σας

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τα 10 χειρότερα πράγματα που κάνετε στο σώμα σας

Έχουμε μιλήσει για όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να αποτοξινωθείτε, για να βοηθήσετε το σώμα σας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητές του και για να διάγετε –εν ολίγοις- μια υγιή ζωή γλιτώνοντας τον εαυτό σας από τα προβλήματα της σύγχρονης ζωής.
Δεν έχουμε όμως αναφερθεί σε όσα ήδη κάνετε (ή παρακάνετε) και δεν αντιλαμβάνεστε συνειδητά ότι ζημιώνουν το σώμα σας. Μπορεί να μην καταφέρετε ποτέ να πείσετε τον οργανισμό σας να δεχτεί το ξινό λεμονόνερο κάθε πρωί, αλλά δεν θα είναι δύσκολο να καταφέρετε να μην περνάτε πάνω από 11 ώρες την ημέρα καθισμένοι σε μια καρέκλα. Αν αυτή είναι η δουλειά σας, φροντίστε το χόμπυ σας να μην σας θέλει καθιστούς και αν δεν έχετε έχετε διάθεση για να βρείτε άλλα χόμπυ, τουλάχιστον μην μένετε με την ψευδαίσθηση ότι ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα θα κάνει τον κόσμο να μοιάζει πιο όμορφος.
Παρακοιμάστε
Συχνά αναφέρουμε πως καλό είναι να δίνετε την ευκαιρία στον οργανισμό σας να ξεκουράζεται 7- 9 ώρες κάθε βράδυ. Λιγότερες ώρες δεν αρκούν για να ξεκουραστεί σωστά, ενώ ούτε και οι περισσότερες ώρες ύπνου κάνουν τελικά καλό. Χρόνιες ασθένειες όπως είναι ο διαβήτης και η παχυσαρκία έχουν συνδεθεί  με ύπνο πάνω από 10 ώρες ημερησίως, ενώ κάτι ακόμα που δυσχεραίνει τον ύπνο είναι η χρήση της επαναληπτικής λειτουργίας του ξυπνητηριού που καταλήγει σε διακοπτόμενο ύπνο, που εν τέλει περισσότερο κουράζει, παρά ξεκουράζει.
Πίνετε παραπάνω από 2 ποτήρια αλκοόλ την ημέρα
Οι άντρες που καταναλώνουν 3-4 ποτήρια αλκοόλ την ημέρα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο σε στόμα και λαιμό, ενώ διπλάσιο είναι και το ρίσκο να εμφανίσουν κίρρωση του ήπατος και υπέρταση. Απέχετε από το αλκοόλ τουλάχιστον 2 μέρες την εβδομάδα και αποφεύγετε όσο μπορείτε την ευκαιριακή και ασυλλόγιστη κατανάλωση του.
Περνάτε ώρες μπροστά από την τηλεόραση
Εάν η δουλειά σας είναι γραφείου και περνάτε ήδη 8 ώρες καθήμενοι, τότε ακόμα 3 ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή τον υπολογιστή στο σπίτι, βλέποντας σειρές στο internet, δεν σας κάνει καθόλου καλό. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως οι ενήλικες που περνούν περισσότερες από 11 ώρες την ημέρα καθισμένοι σε μια καρέκλα ή τον καναπέ, έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε διάστημα 3 ετών, εν αντιθέσει με εκείνους που κάθονται σαφώς λιγότερες ώρες ανά ημέρα.  
Μένετε εντός σπιτιού
Όταν στερείτε από τον εαυτό σας τη χαρά του ήλιου, στερείτε και από το σώμα σας τη βιταμίνη D, που συνδέεται άμεσα με το ηλιακό φως. Συμπτώματα έλλειψης της εν λόγω βιταμίνης είναι κόπωση, πόνοι και κατάθλιψη. Τέτοια φαινόμενα είναι συχνότερα την περίοδο του χειμώνα, που αναγκαστικά περνάμε περισσότερες ώρες εντός των τειχών.
Καπνίζετε
Ακόμα και όσοι δεν καπνίζουν πολλά τσιγάρα ή το συνηθίζουν μόνο όταν βρίσκονται με παρέα, διπλασιάζουν τις πιθανότητές τους για πρόωρο θάνατο. Το κάπνισμα, σε όποια συχνότητα και να συμβαίνει, προκαλεί βλάβες στον οργανισμό, ικανές να οδηγήσουν σε καρκίνο, καρδιαγγειακά προβλήματα, πνευμονία και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.
Το παρακάνετε με τη γυμναστική
Όπως όλα, έτσι και η γυμναστική θέλει το μέτρο της. Ασκήσεις υψηλής έντασης και διάρκειας άνω των 90 λεπτών, μοιάζουν να αδυνατίζουν το ανοσοποιητικό κάνοντας μας περισσότερο επιρρεπείς σε ασθένειες, ενώ αυτή η επίδραση της έντονης γυμναστικής διαρκεί μέχρι και 72 ώρες μετά το πέρας της άσκησης. Χωρίς αυτό να σας ωθεί να σταματήσετε τη γυμναστική, δώστε απλά λίγο χρόνο στο σώμα σας να επανέλθει από την άσκηση και μην το πιέζετε περισσότερο απ΄όσο αντέχει.
Φοράτε τα λάθος παπούτσια
Τα πόδια είναι η βάση που στηρίζει όλο μας το σώμα, γι’ αυτό και η χρήση κακών παπουτσιών έχει συνέπειες σε όλο μας το σώμα, από τη μέση μέχρι και τον αυχένα. Επενδύστε σε ένα ζευγάρι καλά παπούτσια και αν έχετε περπάτημα μπροστά σας, φορέστε ειδικά παπούτσια για περπάτημα. Κρατήστε τις γόβες σας και τα σκαρπίνια σας για λίγες ώρες και εντός γραφείου ή σπιτιού.
Αμελείτε να τεντωθείτε
Κάθε φορά που ξεκινάτε την πρωινή σας γυμναστική, δεν πρέπει να ξεχνάτε να τεντώνεστε. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες να τραυματιστείτε κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ εκτός αυτού το πρωινό stretching ξυπνάει το σώμα, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ευλυγισία σας.
Δεν πίνετε αρκετό νερό
Το νερό ενυδατώνει, διευκολύνει την κυκλοφορία του οξυγόνου σε όλη την έκταση του οργανισμού, καθαρίζει από τις τοξίνες, προστατεύει τα ζωτικά όργανα και πολλά άλλα. Γι’ αυτούς τους λόγους θυμάστε να πίνετε νερό κάθε πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα νιώσετε άμεσα τα αποτελέσματα του ενυδατωμένου οργανισμού.
Και πίνετε πολύ καφέ
Ο καφές έχει τα θετικά του, όπως είναι η ενίσχυση των αντοχών και τα πολλά αντιοξειδωτικά που φέρει στο σώμα, αλλά έχει και τα αρνητικά του, καθώς συχνά καταλήγει να φέρνει νευρικότητα και ταχυκαρδία. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες που καταναλώνουν πάνω από 28 κούπες καφέ την εβδομάδα (4 κούπες κατά μέρο όρο την ημέρα) ανεβάζουν κάτα 56% τις πιθανότητες να πεθάνουν, από οποιαδήποτε ασθένεια.

Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE: Τα 10 χειρότερα πράγματα που κάνετε στο σώμα σας http://rc-cafe.blogspot.com/2014/03/10_24.html#ixzz2wraCcZ5w

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai