«φωτίζει» τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα,

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

MediaAssets (1)Ένα νέο, επαναστατικό προϊόν σχεδιάστηκε με σκοπό να «φωτίζει» τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα, 


βοηθώντας του γιατρούς να τα ξεχωρίζουν από τα υγιή κύτταρα.
Ονομάζεται Tumor Paint και είναι το αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλειάς του Τζιμ Όλσον, παιδιάτρου και νευρο-ογκολόγου και της ομάδας του. Οι άνθρωποι αυτοί πρόκειται να αλλάξουν για πάντα την πορεία της Ιατρικής και να σώσουν εκατομμύρια ζωές.
Αν και τα καρκινικά κύτταρα είναι εμφανή με τη βοήθεια μαγνητικής, έχουν σημαντικές ομοιότητες με τα υγιή κύτταρα κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Μόνο η εμπειρία –και μερικές φορές η τύχη– καθοδηγούν τους χειρουργούς να αφαιρέσουν τα επικίνδυνα τμήματα.
Μελετώντας παλαιότερες έρευνες, ο Όλσον ανακάλυψε ότι ένας επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα χρησιμοποίησε το δηλητήριο του σκορπιού ώστε να στοχεύσει αποτελεσματικά στους όγκους που αναπτύσσονται στον εγκέφαλο. Το δηλητήριο δέσμευε τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να επηρεάζει τους υγιείς ιστούς.
Έτσι, ο Όλσον υπέθεσε ότι αν ένωνε το δηλητήριο με ένα είδος μοριακού φακού θα μπορούσε να διευκολύνει τους χειρουργούς να διαχωρίζουν τα καρκινικά κύτταρα από τα υγιή κύτταρα.
Ο Όλσον και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μια πρωτεΐνη από το δηλητήριο του σκορπιού ώστε να παρασκευάσουν το ειδικό χρώμα. Δοκίμασαν την ουσία σε ένα ποντίκι και διαπίστωσαν ότι σε μία μόνο ώρα ο όγκος είχε «φωτιστεί».
Η πατέντα Tumor Paint είναι 500 φορές πιο αποτελεσματική από τη μαγνητική, εμφανίζοντας με τεράστια ακρίβεια πού βρίσκονται τα καρκινικά κύτταρα.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai