12 σοκαριστικά στοιχεία για το γάλα

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 ,

Μία μεγάλη μελέτη που διεξήχθη στη Σουηδία βρήκε ότι όσοι έπιναν περισσότερο γάλα στην πραγματικότητα υπέφεραν από περισσότερα οστεϊκά κατάγματα.



 Επιπρόσθετα, η υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του προστάτη, τον καρκίνο των ωοθηκών, το διαβήτη, την πολλαπλή σκλήρυνση, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, τη δυσκοιλιότητα, τις τροφικές αλλεργίες (δυσανεξία στη λακτόζη) και τις φλεγμονές που μπορούν επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Επιπρόσθετα, η κύρια πρωτεϊνη του γάλακτος (πρωτεϊνη ορού γάλακτος ή καζείνη) έχει δειχθεί ότι αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι η μελέτη είχε ως εύρημα ότι τα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα (το τυρί και το γιαούρτι) μείωναν σε σημαντικό βαθμό τη θνησιμότητα μεταξύ των γυναικών που συμμετείχαν σε αυτή τη μελέτη. Για κάθε μερίδα από αυτά τα ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, ο δείκτης θνησιμότητας και καταγμάτων των γοφών μειωνόταν κατά 10-15%.
Οι ερευνητές εστιάζουν τις αρνητικές επιδράσεις του υγρού γάλακτος στη D-γαλακτόζη, ένα παράγωγο της λακτόζης που έχει δειχθεί ότι συνεισφέρει στη δημιουργία φλεγμονών. Το γάλα έχει πολύ περισσότερη D-γαλακτόζη από ότι το τυρί ή το γιαούρτι.
Ακολουθούν 12 σοκαριστικά στοιχεία για το γάλα
  • Σε μελέτες παρατήρησης τόσο μεταξύ των χωρών όσο και εντός των πληθυσμών, η υψηλότερη πρόσληψη γαλακτοκομικών έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη
  • Μελέτης παρατήρησης κοορτής έχουν αποδείξει ότι η υψηλότερε πρόσληψη γαλακτοκομικών αυξάνεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών.
  • Η πρωτεϊνη του γάλακτος της αγελάδας μπορεί να επιτελεί ρόλο στην πρόκληση διαβήτη τύπου 1 μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται μοριακός μιμητισμός (σ.σ. pentapostagma.gr – molecular mimicry).
  • Σε επίπεδο χωρών, οι πληθυσμοί που καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά εμφανίζουν υψηλότερους δείκτες πολλαπλής σκλήρυνσης.
  • Σε παρεμβατικά πειράματα σε ζώα και μελέτες σε ανθρώπους, η πρωτεϊνη των γαλακτοκομικών έχει δειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα του IGF-1 (Αυξητικός Παράγοντας  1 που Προσομοιάζει στην Ινσουλίνη). Τα αυξημένα επίπεδα του IGF-1 σχετίζονται με την ανάπτυξη αρκετών τύπων καρκίνου.
  • Σε παρεμβατικά πειράματα σε ζώα και σε ανθρώπινα πειράματα, η πρωτεϊνη των γαλακτοκομικών έχει δειχθεί ότι προκαλεί αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης (στις μελέτες σε ανθρώπους και στις μελέτες σε ζώα) και αθηροσκλήρωση (στις μελέτες σε ζώα).
  • Η πρωταρχική πρωτεϊνη του γάλακτος (καζεϊνη) αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου έπειτα από την εναρκτήρια επίδραση καρκινογόνου στοιχείου σε πειραματικές μελέτες σε ζώα.
  • Η D-γαλακτόζη έχει δειχθεί ότι προκαλεί φλεγμονές και στην πραγματικότητα δίδεται ώστε να δημιουργεί ζωικά μοντέλα γήρανσης.
  • Η υψηλότερη πρόσληψη γάλακτος συνδέεται με την ανάπτυξη ακμής.
  • Η πρόσληψη γάλακτος έχει σχετισθεί με τη δυσκοιλιότητα και τις φλεγμονές στα αυτιά.
  • Το γάλα αποτελεί, πολύ πιθανώς, το πιο συχνό τροφικό αλλεργιογόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού του κόσμου δεν μπορεί να χωνέψει το γάλα με τον σωστό τρόπο εξαιτίας της δυσανεξίας στη λακτόζη.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai