Αναβίωσαν για δέκατη συνεχή χρονιά στο Ροδοχώρι οι Μωμόγεροι

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Αναβίωσαν για δέκατη συνεχή χρονιά στο Ροδοχώρι οι Μωμόγεροι Πλήθος κόσμου από διάφορα μέρη παρακολούθησε από κοντά και απόλαυσε για άλλη μια φορά το μεγαλείο και τη συγκίνηση που προσφέρει η αναβίωση των Μωμόγερων για δέκατη συνεχή χρονιά στο Ροδοχώρι.



 Η αναβίωση του πανάρχαιου δρώμενου σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όσους το παρακολούθησαν από κοντά, οι Μωμόγεροι πέρασαν από όλα τα σπίτια του χωριού και κατέληξαν στην πλατεία που ακολούθησε γλέντι με ποντιακούς χορούς και τραγούδια. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ροδοχωρίου ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τα παιδιά απ’ το χορευτικό και θεατρικό των Μωμόγερων, τους μουσικούς Γιώργο Σκεντερίδη στη λύρα και τον Κωνσταντίνο Ιμβριώτη στο νταούλι, που συνόδευαν τους Μωμόγερους σε όλο το χωριό. Τους αφανής ήρωες που έστησαν το σκηνικό στην πλατεία με την φωτιά, τους ψήστες και τα κορίτσια στο σερβίρισμα. Επίσης ευχαριστεί τον Δασικό συνεταιρισμό που όπως κάθε χρόνο βρίσκεται πάντα στο πλευρό του συλλόγου, έτσι και φέτος έκανε προσφορά τα ξύλα για τις ανάγκες της εκδήλωσης, και είχαμε για 10η συνεχή χρονιά μια πολύ όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση. Τον Παναγιώτη Φουντουκίδη που συνεχίζει ακάθεκτος να μας εκπλήσσει ευχάριστα, αφού μπροστά στο σπίτι του είχε στήσει ολόκληρη μικροφωνική και περίμενε με το αγγείο του τους Μωμόγερους. Τέλος όλον τον κόσμο που βρέθηκε και έζησε μαζί μας την αναβίωση των Μωμόγερων στο Ροδοχώρι, θυμίζοντας μας, ότι ο σύλλογος επωμίζεται τη μεγάλη ευθύνη, να συνεχίσει ακάθεκτος να τιμά τη βαριά πολιτιστική μας κληρονομιά, φυσικά με τη βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού που άνοιξαν τα σπίτια τους να υποδεχθούν τους Μωμόγερους.






0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai