Η στάση της Τουρκίας

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Tο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις» θα πραγματοποιήσει νέες έρευνες, σε συντεταγμένες που του έχουν δοθεί ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι το σκάφος θα επιστρέψει σήμερα στη βάση του. 


Όπως είπε, το σκάφος θα επιστρέψει όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες. Σημείωσε ακόμη ότι τα αποτελέσματα των ερευνών θα αξιολογηθούν από την Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων Τουρκίας.

Επισήμανε πάντως ότι «από τις σεισμικές έρευνες μπορεί και να μην προκύψουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Κάθε σεισμική έρευνα δεν είναι απαραίτητο να καταλήγει στην εξεύρεση πετρελαίου ή φυσικού αερίου».

Νωρίτερα, ο Χουσεΐν Αβνί Μπανλί, διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, είχε δηλώσει ότι το «Πίρι Ρέις» ολοκληρώνει σήμερα τις έρευνές του σε μια έκταση 1.000 χιλιομέτρων, ότι αναμένονται οδηγίες για έρευνες σε άλλη περιοχή και ότι το σκάφος, ανεξάρτητα από το αν θα δοθούν οδηγίες, θα παραμείνει στην περιοχή για έρευνες.

Σήμερα πάντως, τηλεγράφημα του πρακτορείου Ανατολή ανέφερε ότι τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Αίγυπτο το 2003 παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.

«Η στάση της Τουρκίας θα είναι διαφορετική αν η ελληνοκυπριακή πλευρά παραβιάσει τα δικαιώματα της Τουρκίας επί της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής της οικονομικής ζώνης και επιχειρήσει να κάνει έρευνες».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι οι «αξιωματούχοι» ανέφεραν πως «η Τουρκία έχει κάνει ένσταση εναντίον της συμφωνίας» που υπέγραψε το 2003 η Κυπριακή Δημοκρατία με την Αίγυπτο και ότι «η Τουρκία έχει δηλώσει ενώπιον του ΟΗΕ ότι η εν λόγω συμφωνία συνιστά παραβίαση της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας».

Οι ίδιοι «αξιωματούχοι» ανέφεραν επίσης ότι  «προτού βρεθεί λύση στο Κυπριακό, οι Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να υπογράφουν συμφωνίες».

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι «η Τουρκία δεν έχει αξιώσεις υφαλοκρηπίδας νότια της Κύπρου» και ότι «οι δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους Πιρί Ρεΐς αποσκοπούν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων».

Οι «αξιωματούχοι» αναφέρουν επίσης ότι «τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών έχουν επιλυθεί κατά 98% στη Μαύρη Θάλασσα», ότι «τα προβλήματα αυτά θα μπορούσαν να λυθούν και στη Μεσόγειο με συνεργασία και
συλλογικό πνεύμα» αλλά ότι «δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την επίλυση του προβλήματος στη Μεσόγειο, αφού θα ήταν μάταιη τέτοια προσπάθεια προτού επιλυθούν το Κυπριακό πρόβλημα και η Αραβοϊσραηλινή διένεξη».

Τέλος οι «αξιωματούχοι» αναφέρουν ότι «η αντίδραση της Τουρκίας» προς τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας «δεν σχετίζονται με τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ».

Πιο συγκεκριμένα οι αξιωματούχοι ανέφεραν το εξής: «Προβαίνουμε σε κάποια βήματα στην περιοχή, επειδή η πλατφόρμα ξεκίνησε μία δραστηριότητα που παραβιάζει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το Ισραήλ».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai