Ηλιακή Ενέργεια

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011


Μέρκελ: Προτιμότερη η Εισαγωγή Ηλιακής Ενέργειας από την Ελλάδα

Προτιμότερη θεωρεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ την εισαγωγή ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα σε σχέση με την επιδότηση της παραγωγής στην Γερμανία.
 Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές της δηλώσεις στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Μαγδεμβούργο, η κ. Μέρκελ θεωρεί πως ο κλάδος δεν έχει αποδειχθεί οικονομικά βιώσιμος στη γερμανική αγορά.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι μολονότι η αιολική ενέργεια φαίνεται να είναι οικονομικά βιώσιμη στη Γερμανία, δεν ισχύει το ίδιο και για την ηλιακή, η οποία, όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος είναι προτιμότερο να εισάγεται από χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα.

Τα τελευταία δύο χρόνια η γερμανική κυβέρνηση μείωσε δραστικά τις λεγόμενες εγγυημένες τιμές αγοράς, μέσω των οποίων οι επενδυτές λαμβάνουν ένα εγγυημένο ποσό για την ενέργεια που παράγουν. "Δεν είμαι όμως σίγουρη για το αν θα έπρεπε να τις περικόψουμε ακόμη περισσότερο", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος .

Η Ευρώπη είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για την ηλιακή ενέργεια, όμως εξαρτάται ακόμη από τις κρατικές επιδοτήσεις επειδή η ηλιακή ενέργεια είναι σχεδόν οκτώ φορές ακριβότερη από την ενέργεια που παράγεται με συμβατικούς τρόπους -- άνθρακα ή φυσικό αέριο.

Η Μέρκελ σημείωσε τέλος ότι δεν είναι λογικό τόσες πολλές επιδοτήσεις να πηγαίνουν σε έναν τομέα που τελικά παράγει ελάχιστη ενέργεια.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai