Φόροι στα Ακίνητα του 2012

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

4 φόροι στα ακίνητα για 4 δισ. ευρώ το 2012

Μέσα στον Ιανουάριο η ΓΓΠΣ θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το
Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και τον ΦΑΠ του 2011. «Καρέ» των φόρων φέρνει το 2012 για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 4 δισ. ευρώ.

Μέσα στον Ιανουάριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και τον ΦΑΠ του 2011. Θα αποσταλούν σταδιακά, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τα τέλη Ιουνίου προκειμένου να επιμεριστεί η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Επιπρόσθετα με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Απριλίου, θα ξεκινήσει η καταβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων για το 2012, το οποίο θα αποπληρωθεί σε πέντε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις έως και τον Ιανουάριο του 2013. Παράλληλα, στο α' δίμηνο του νέου έτους η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών ακινήτων θα κληθεί να πληρώσει και τη β' δόση από το τέλος ακινήτων του 2011.

Οπως γίνεται αντιληπτό, καθ' όλη τη διάρκεια του 2012 θα είναι με το χέρι στην τσέπη, γιατί οι λογαριασμοί με τα χαράτσια στα ακίνητα θα έρχονται ο ένας μετά τον άλλο.
Πιο αναλυτικά, μετά τη νέα παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά το Ε9 του 2011 και επίσης να διορθώσουν τα τυχόν λάθη που θα διαπιστώσουν για την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης για τα προηγούμενα έτη (2009 και 2010). Η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ του 2009 θα αποσταλεί πριν κλείσει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet .
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 25.000 εκκαθαριστικά σημειώματα είναι έτοιμα για να ταχυδρομηθούν, ενώ τα υπόλοιπα σημειώματα ΕΤΑΚ του 2009 θα σταλούν και θα εισπραχτούν μετά τις διορθώσεις στο Ε9. Υπολογίζεται ότι χρεωστικά θα είναι 150.000 εκκαθαριστικά και τα έσοδα για τα δημόσια ταμεία εκτιμώνται σε 50 εκατ. ευρώ.
Στη συνέχεια και την άνοιξη του 2012 θα ακολουθήσει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010 (που υποκατέστησε το ΕΤΑΚ αλλά ποτέ δεν εισπράχθηκε) και μέχρι τον Ιούνιο η ΓΓΠΣ θα αποστείλει και τα σημειώματα για τον ΦΑΠ του 2011. Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΑΠ του 2011, σύμφωνα με τον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, επιβάλλεται για ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ και όχι για 400.000 ευρώ που ισχύει για τον φόρο του 2010.
Τα έσοδα
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, για τον ΦΑΠ του 2010 τα έσοδα υπολογίζονται στα 400 εκατ. ευρώ και για τον αντίστοιχο φόρο του 2011 (πιάνει 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων) τα 600 εκατ. ευρώ.
Πάντως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις στην αποστολή των συγκεκριμένων εκκαθαριστικών, καθώς, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, θα είχαν ήδη φτάσει στους υπόχρεους. Από το ενιαίο τέλος ακινήτων τα προσδοκώμενα έσοδα φτάνουν τα 2,9 δισ. ευρώ. Συνολικά τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν υψηλότερους φόρους κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ σε σχέση με το τρέχον έτος, σύμφωνα με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού. Πρόκειται για ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο, καθώς τουλάχιστον την τελευταία τετραετία οι στόχοι για τα έσοδα από τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας δεν επιβεβαιώνονται.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai