Στη Ρεμούλα το Μυαλό

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Την τελευταία στιγμή χάλασε το... πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, με επίτιμο προσκεκλημένο μια δραματική σχολή αλλά και πολλούς φίλους του ΠΑΣΟΚ. 
Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χτύπησε συναγερμός όταν αντιλήφθηκαν ότι 3,5 εκατ. ευρώ θα κατέληγαν στη σχολή υποκριτικής “Ιασμος” , της οποίας διευθύντρια ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός Πέμη Ζούνη. 

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα όταν είδαν τι προέβλεπε η προκήρυξη διαγωνισμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» . 
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 20 Μαΐου 2011 από την τότε υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου, και προέβλεπε τη συμμετοχή σχολών υποκριτικής μόνο από τρεις περιφέρειες με αντικείμενο τη «συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης στις δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης» . 

Η νέα ηγεσία του υπουργείου προχώρησε...
στην ανάκληση του διαγωνισμού τον περασμένο Οκτώβριο, επικαλούμενη αλλαγή πολιτικής όμως τα γεγονότα που έπεισαν τον Γ. Κουτρουμάνη ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν πολλά.


 Η μεγαλύτερη σύμπτωση αφορά την Π. Ζούνη, η οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν διευθύντρια σχολής που «φωτογραφιζόταν» ξεκάθαρα στον διαγωνισμό, μια και διαθέτει παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται για άλλο ένα, στην Κομοτηνή. Κατά... διαβολική σύμπτωση, ο διαγωνισμός αφορούσε μόνο την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή. 


Φάνηκε από την αρχή...

Μερικούς μήνες πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, η βουλευτής Α' Αθηνών παρέδωσε τη σκυτάλη της διεύθυνσης στον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη και οι δηλώσεις που έκανε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής έδειχναν τι θα ακολουθούσε: 
«Ο λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική, αφήνοντας πράγματα που αγαπάω, είναι για να σπρώξω τα πράγματα στη σωστή τους κατεύθυνση... Τώρα που η συγκυρία είναι δύσκολη, προσπαθούμε από το άνοιγμα του ΕΣΠΑ στον πολιτισμό να βοηθήσουμε άνεργους και φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν το αντικείμενό μας» . 
Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι αποχωρεί από τη διεύθυνση, αλλά δεν αποχωρεί από τη σχολή. 

Η θέση του Γ. Κουτρουμάνη παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς θεωρήθηκε ότι το πρόγραμμα των 3,5 εκατ. ευρώ επιδοτούσε 1.200 ώρες διδασκαλίας δηλαδή έδινε χρήματα σε σχολές που θα παρήγαγαν εκατοντάδες ηθοποιούς που δεν θα έβρισκαν πουθενά δουλειά, αφού η ανεργία στον κλάδο τους ξεπερνά το 85%!

 Η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αννα Δαλλατόλα δήλωσε στην «R» : «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ανταποκρινόταν στην πολιτική μας δεν έδινε διέξοδο στους ανέργους. Το θέμα είναι να επιδοτούνται δράσεις για τη μείωση της ανεργίας στον χώρο του πολιτισμού, που είναι ιδιαιτέρως υψηλή» .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai