Πυρηνική τραγωδία Φουκουσίμα

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πυρηνική  τραγωδία που έπληξε την Ιαπωνία. Η Φουκουσίμα έστειλε ένα τραγικό μήνυμα κινδύνου.


 Την ίδια ώρα στην Ευρώπη πολλές κυβερνήσεις αποφάσισαν να σταματήσουν να παράγουν ενέργεια από πυρηνικά, όπως η Γερμανία, ενώ μειώθηκε και η εγκατεστημένη πυρηνική ισχύ το 2011.

Η Greenpeace ζητάει η τραγωδία να είναι η τελευταία που θα γνωρίσει η ανθρωπότητα και καλεί τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν την ουσιαστική ανάπτυξη των ΑΠΕ και τη μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα 100% πράσινο.

Δίνουμε πλέον την τελική μάχη ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, το παλιό και το καινούριο. Η πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα επί δεκαετίες συντηρούν παγκοσμίως ένα καταστροφικό και μη αποδοτικό μοντέλο στρεβλής και άνισης ανάπτυξης. Προκαλούν ατυχήματα, ρύπανση, πολέμους, συντηρούν απολυταρχικά καθεστώτα. Από την άλλη μεριά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η εξοικονόμηση συμβολίζουν ένα έξυπνο, οικονομικό, καθαρό και ασφαλές μέλλον. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός επιστήμονας για να χαράξει το σωστό δρόμο για τις επόμενες γενιές’, δήλωσε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Η περιβαλλοντική οργάνωση υποστηρίζει ότι , η πυρηνική βιομηχανία, όπως και η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, συνεχίζουν να εμποδίζουν την ουσιαστική ανάπτυξη των ΑΠΕ και τη μετάβαση σε ένα ενεργειακό σύστημα 100% ΑΠΕ. «Η παραγωγή», όπως επισημαίνεται «ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλες, μη ευέλικτες μονάδες βάσεις – όπως είναι τα πυρηνικά, ο άνθρακας και το πετρέλαιο – είναι εκ των πραγμάτων ανταγωνιστική με τη μαζική διείσδυση των ευέλικτων ΑΠΕ. Τα ενεργειακά δίκτυα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να υπηρετούν τη φιλοσοφία των μονάδων βάσης.Οι κοστοβόρες και χρονοβόρες επενδύσεις σε πυρηνικά και άνθρακα αποστερούν πολύτιμα κεφάλαια από επενδύσεις που μπορούν να κατευθυνθούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας και έξυπνα δίκτυα.»

Τέλος, σε εθνικό επίπεδο η Greenpeace καλεί την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των επενδύσεων ΑΠΕ. Να ολοκληρώσει τις εργασίες και να δημοσιεύσει τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, ώστε η χώρα να αποκτήσει τώρα έναν οδικό χάρτη που οδηγεί σε μία οικονομία υψηλής απόδοσης και χαμηλού άνθρακα.



in.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai