Tο Ελληνικό πετρέλαιο

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013


Οι πολυεθνικές εταιρίες άρχισαν και στη πράξη να ‘ρουφάνε’ το Ελληνικό πετρέλαιο
 Κοιτάσματα υδρογονανθράκων ανακάλυψε το Νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer της Νορβηγικής εταιρίας PGS αφού μελέτησε εξονυχιστικά τις θάλασσες του Ιονίου Πελάγους και της νοτίου Κρήτης.


Τα σημαντικότερα κοιτάσματα πετρελαίου βρίσκονται βόρεια και δυτικά της Κέρκυρας, όπου κινήθηκε το σκάφος στις αρχές Νοεμβρίου του 2012. Περιοχές κοντά στη Κεφαλονιά, στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο, στο Κατάκολο αλλά και στους Παξούς, εξετάστηκαν εξονυχιστικά από το Νορβηγικό σκάφος ακόμη κι αν αυτές βρίσκονταν στους ήδη οριοθετημένους τομείς των Κόλπων του Πατραϊκού και του Κατάκολου.


Οι πολυεθνικές εταιρίες άρχισαν και στη πράξη να ‘ρουφάνε’ το Ελληνικό πετρέλαιο
Αξίζει να αναφερθεί ότι εταιρείες παγκοσμίου φήμης διέταξαν το πλοίο να πραγματοποιήσει εξτρά μελέτες, γεγονός που αποδεικνύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα Ελληνικά πετρέλαια. Ούτως η άλλως όσο διαρκούσαν οι έρευνες οι πετρελαϊκές εταιρείες μπορούσαν να μελετήσουν τα σημάδια που αποκάλυπτε το σκάφος και να πληρώσουν εξτρά χρήματα για το ποιες ακριβώς περιοχές θα έπρεπε να μελετηθούν ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα, δύο διάσημες πετρελαϊκές εταιρείες, η Total και η Exxon Mobil δείχνουν τρομερό ενδιαφέρον περαιτέρω έρευνας για δύο συγκεκριμένες περιοχές του Ιονίου.

Το ότι ανακαλύπτονται όλο και καινούργια κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα σαφέστατα και είναι θετικό. Όμως το ότι αυτά τα κοιτάσματα πετρελαίου θα τα καρπωθούν πολυεθνικές εταιρίες για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας κάποιους εργαζόμενους με συνήθως φτηνά μεροκάματα, είναι κάτι που σαφέστατα δε θα επιφέρει ενίσχυση στη παραγωγική ικανότητα της χώρας αλλά ούτε και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai