Στρος Κάν: Εγώ φταίω!!!!!!

Αναρτήθηκε από ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΤΗΣ Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στρος Κάν: Εγώ φταίω για ότι έγινε στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη
Άστραψε και βρόντηξε ο Ντομινίκ Στρος Καν ο οποίος κατηγόρησε τόσο το Ταμείο όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την Ελλάδα. Μάλιστα ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ δήλωσε υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ευρωζώνη.



«Όταν προέκυψε το πρόβλημα της Ελλάδας, το βασικό θέμα συζήτησης στην Ευρώπη ήταν η εμπλοκή ή όχι του ΔΝΤ, στη διαδικασία διάσωσής της. Αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος, διότι οι Βρυξέλλες καθυστέρησαν από 6 μήνες έως και ένα χρόνο για να ληφθούν οι αποφάσεις που έπρεπε», δήλωσε από το βήμα του παγκόσμιου συνεδρίου καταπολέμησης της κρίσης που πραγματοποιήθηκε στο Καζακστάν.

Στη συνέχεια ο Στρος Καν έκανε την αυτοκριτική του για την πολιτική που ακολούθησε ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας πριν από την κρίση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην Ευρωζώνη. «Η Ευρώπη πίστεψε ότι απλά θα δώσει πόρους στην Ελλάδα και ότι αυτή θα αρχίσει να αναπτύσσεται. Η κατάσταση στην Ελλάδα, όμως, εκείνη την κρίσιμη περίοδο, δεν ήταν φυσιολογική. Αν με ρωτήσετε ποιος φταίει πραγματικά για αυτό που συμβαίνει στην ευρωζώνη, θα σας πω: Φταίω εγώ. Το 1998, όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας συγκρούστηκα με τους Γερμανούς που ήθελαν μεγαλύτερο έλεγχο στις χώρες οι οποίες θα έμπαιναν στο ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα κακό σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο, όπως αποδείχθηκε πλέον, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα» είπε με έντονη αναστοχαστική διάθεση.

«Η Κύπρος απειλήθηκε για να πει το ναι»
Εξαιρετικό ενδιαφέρον στο συνέδριο είχε και η τοποθέτηση του Χριστόφορου Πισσαρίδη που αποκάλυψε πώς ακριβώς η Κύπρος υποχρεώθηκε από το Eurogroup να πει το «ναι» στο μνημόνιο.


«Η κυπριακή πλευρά είπε ”όχι” στο ευρωπαϊκό σχέδιο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει όλα όσα πριν από δύο εβδομάδες, στις κυπριακές εκλογές δηλαδή, έλεγε στους Κύπριους ψηφοφόρους ότι δεν θα κάνει», εξήγησε ο κ. Πισσαρίδης και συνέχισε: «Εκείνη την Κυριακή, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι αν δεν εφαρμοστεί το σχέδιο, τη Δευτέρα οι τράπεζες δεν θα έχουν καθόλου λεφτά και η χώρα δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να δανειστεί από τις αγορές, και την Τρίτη η Κύπρος θα χρεοκοπήσει. Και τότε η κυπριακή πλευρά είπε ”ναι”. Από την Ευρώπη λείπουν σήμερα πρωτίστως οι προσωπικότητες και έπειτα οι θεσμοί. Πραγματικά νομίζω ότι έχω να δω τον κ. Ολάντ από την περίοδο των γαλλικών εκλογών».

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
Follow Γιαννακοχωρίτης

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Χορηγοι

Κομνηνοί Ροδοχωρίου
Rodochoritis
savsidir
Rodochoritis
ouzounis
ktimakelesidi
suma
baxevanosΑγρόκτημα Παρχαρίδης
Giannakidis

ΤΟ BANNER ΜΑΣ

johnvillage

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ, Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ.
ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
" Η αληθεια απλα υπαρχει. Το ψεμα πρεπει να εφευρεθει... "
Ο Γιαννακοχωριτης αναδημοσιευει τακτικα, στα πλαισια της συνεργασιας του με αλλα ιστολογια, αλλα και στα πλαισια της προσπαθειας του για την αναδειξη του νεου μεσου, που ονομαζεται "κυβερνοχωρος" αρθρα και αποψεις αλλων bloggers.
Στην περιπτωση αυτη παρατιθεται παντοτε η πηγη και συνεπως, το παρον ιστολογιο, αποποιειται καθε νομικης ευθυνης για την ακριβεια των γραφομενων σε αλλα ιστολογια ή ιστοσελιδες.
Γιαννακοχωρίτης

Followers

Φωτοφραφιες απο τα περασμενα

Φωτογραφιες Συλλογου

Διαφορες Φωτογραφιες Γιαννακοχωριου

ΑΡΧΕΙΟ

Κατάλογος ιστολογίων μου

Related Posts with Thumbnails

Tofai