Πώς θα συνέλθεις απ’ το φαγοπότι
Μία στο τόσο (ή και πιο συχνά) εμείς οι Έλληνες, το παρακάνουμε λίγο με το φαγητό, καθώς αν έχουμε καλή παρέα μπορούμε να τρώμε για ώρες, με καταστροφικές συνέπειες
. Όχι, δε μας ενοχλεί τόσο το γεγονός ότι θα αποκτήσουμε κοιλιά (άλλωστε είναι ...γοητεία) όσο το ότι μοιραία κάποια στιγμή δε θα μπορούμε να μπούμε στα παντελόνια μας. Μία λύση είναι να βάλεις το δάχτυλό σου βαθιά στο στόμα και να δεις σε ...αντίστροφη πορεία όλα όσα έχεις φάει μέχρι τώρα, αλλά δε στη συνιστώ, καθώς κάτι τέτοιο θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την υγεία σου. Εκτός αυτού, από ψυχολογικής πλευράς σε ωθεί προς τη βουλιμία, κι αυτό επίσης δεν είναι καλό. Ας τα δούμε λοιπόν τα πράγματα πιο απλά:
Καταρχήν, αν βλέπεις ότι δεν έχεις χωνέψει ακόμα το προηγούμενο γεύμα σου, δεν είναι απαραίτητο να φας και μετά. Μη φοβάσαι δεν παθαίνεις τίποτα αν μείνεις νηστικός ένα βράδυ. Άλλοι κάνουν απεργία πείνας για ημέρες ολόκληρες και δεν παθαίνουν τίποτα. Αυτή είναι η απλή λύση, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή.
Κατανάλωσε πολλά υγρά
Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις ανοίγοντας τα μάτια σου και νιώθοντας ότι η κοιλιά σου μοιάζει με αυτή εγκυμονούσας: Ξεκίνα να πίνεις υγρά. Έτσι, «ξεπλένοντας» τον οργανισμό σου, αποβάλλεις τοξίνες και περιττές θερμίδες.
Το μονό καφέ σου, φρόντισε να τον κάνεις σκέτο και ντεκαφεϊνέ για τις επόμενες δύο μέρες. Έχε στο νου σου ότι ο οργανισμός σου δεν έχει ανάγκη απαραίτητα από καθαρό νερό, αλλά κι από χυμούς, γάλα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ζωμούς και σούπες. Όχι όμως τσάι, μπύρα ή καφές, διότι είναι διουρητικά και σε αναγκάζουν να χάσεις υγρά αντί να κερδίσεις.
Επιπροσθέτως, θα πρέπει να μειώσεις τις ποσότητες αλατιού που βάζεις στο φαγητό, καθώς επηρεάζονται τα επίπεδα του νατρίου και γίνεται κατακράτηση υγρών.
Απόφυγε τον υποσιτισμό
Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις μετά από μία βαρυστομαχιά είναι να ακολουθήσεις διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων. Παρόλο που κάτι τέτοιο μοιάζει με καλή προσέγγιση, το μόνο που θα κάνεις είναι να απορρυθμίσεις το μεταβολισμό σου και να δημιουργήσεις περισσότερα προβλήματα.
Μία καλύτερη προσέγγιση είναι να μειώσεις λίγο το μέγεθος των γευμάτων σου, αλλά να επικεντρωθείς στη μεγαλύτερη πρόληψη πρωτεϊνών. Οι πρωτεΐνες είναι το διατροφικό συστατικό που θα βοηθήσει το μεταβολισμό σου στο μέγιστο βαθμό, γι’ αυτό αν αυξήσεις λίγο την ποσότητα που τρως (χωρίς λίπος ει δυνατόν) θα σε βοηθήσουν να κάψεις πιο εύκολα κάποιες από αυτές τις έξτρα θερμίδες. Προσοχή: Δε μιλάμε για δίαιτες Άτκινς και συναφείς. Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από όλα, το τονίζουμε. Η μονομανία δεν κάνει καλό.
Η μικρότερη ποσότητα θερμίδων που μπορείς να προσλαμβάνεις είναι το σωματικός σου βάρος πολλαπλασιασμένο με το 10. Αν λαμβάνεις λιγότερες από αυτό, τότε δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσεις άλλο ένα στομαχικό φούσκωμα.
Πους απς αυξημένης δυσκολίας
Πριν από 36 δευτερόλεπτα
0 σχόλια